KıbrısManşetSpor

Kararın yeniden gözden geçirilmesi bekleniyor

Bakanlar Kurulu‘nun, motor sporları tesisi yapılması amacıyla Değirmenlik Belediyesi‘ne verdiği ve projesinin bile hazırlandığı araziyi şok bir kararla geri alması, binlerce motor sporları ve hız tutkununu hayal kırıklığına uğrattı

Projesi bile hazır

Bakanlar Kurulu, Kuzey Kıbrıs Drag ve Spor Otomobil Derneği‘nin (KKDSOD) talebiyle, geçtiğimiz dönem motor sporları tesisi yapılması amacıyla Değirmenlik Belediyesi’ne verdiği araziyi geri aldı.

Binlerce motor sporları tutkununu adeta şoka uğratan karar sonrası, arazinin neden geri alındığı ve kime ne için verileceğiyle ilgili soru işaretleri doğdu.

Arazinin geçtiğimiz dönem verilmesinin ardından, derneğin öz kaynaklarıyla projesi dahi hazırlanmış ve hayata geçirilmesine sayılı günler kalmıştı.

Her yıl binlerce kişi akın ediyor, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyor

Her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce kişinin adkın ettiği motor sporları organizasyonları, hız tutkunlarının performanslarını gösterdiği muhteşem görüntülere sahne oluyor.

Ayrıca bu organizasyonlar, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarken, hız tutkularını yollarda tehlikeli şekilde değil, kontrollü organizasyonlarda yapabiliyor.











Başa dön tuşu