KıbrısManşet

Seçim yaklaşıyor, siyasilerin vaadleri havada uçuşuyor

23 Ocak’ta yapılacak olan erken genel seçimlerin yaklaşması, siyasilerin de vaadlerine hız vermesine sebep oldu, bunun son örneği Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı

Arıklı: Hangi icraatı yapmak istedin de hangi ortağın engel oldu?

Arıklı, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Ziyamet köyünde yaptığı konuşmada önce eski hükümet ortağı Ulusal Birlik Partisi‘ni (UBP) ve Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nu topa tuttu.

Sucuoğlu’nun sürekli hayal tacirliği yaptığını, istikrarlı hükümet için tek başına iktidardan bahsettiğini söyleyen Arıklı, Sucuoğlu’nason 3 yıldır hükümette olduklarını hatırlatarak, “Hangi icraatı hangi reformu yapmak istedin de hangi ortağın engel oldu?” diye sordu.

Arıklı, “Biz söylüyor ve diyoruz ki yapmak istediğimiz bir çok icraata UBP’li ortağımız engel oldu. Bırakın bizi Türkiye ile imzalanan Ekonomik protokoldeki hiç bir icraatı yerine getirmedi” dedi.

“Karpaz bölgesinde alım garantili tütün ekimi yaptırıp bölgenin kaderini değiştireceğiz”

Türkiye Ticaret ve Enerji Bakanları ile kendi Ekonomi Bakanlığı döneminde imzalanan protokollerden bahseden Arıklı, özellikle imza koyduğu Eylem Planı’nın KKTC ekonomisi için ir devrim niteliğinde olduğunu şddşa etti.

Arıklı, “Bu anlaşma ile ürettiğimiz her malı gümrüksüz bir şekilde Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden dünyaya pazarlama imkanı bulduk. Yıllardır arkasına sığınılan ekonomik ambargoyu kaldırdık. Şimdi üretme zamanı. Karpaz bölgesinde alım garantili tütün ekimi yaptırıp bölgenin kaderini değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu