KıbrısManşet

Erhürman: Atun’un açıklamalarını dinleyen UBP’liler dehşete düştü

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ekonomi Bakanı Sunat Atun’un Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘yla (Kıb-tek) ilgili açıklamalarından, Euro’ya geçiş konusundaki eleştirilere kadar, birçok konuda iktidarı topa tuttu

Erhürman: Atun’un dün yaptığı açıklamaları dinleyen UBP’lilerin dehşete düştüğünü düşünüyorum

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu‘nda konuşan Erhürman, aciliyeti olan meselelerle karşı karşıya olunduğu belirterek, Ekonomi Bakanı Sunat Atun‘un dün yaptığı açıklamalara atıfta bulundu.

Erhürman, “Atun’un dün yaptığı açıklamaları dinleyen UBP’lilerin dehşete düştüğünü düşünüyorum. Atun parmağının arkasına saklanmadan UBP dönemlerinde Kıb-tek‘te alınan yanlış kararlara dikkat çekti ve kötü yönetimin kurumu getirdiği durumdan bahsetti” dedi.

“Atun ve Sucuoğlu kendi partilerinin hükümetlerini eleştirdi”

Erhürman Atun’un, Kıb-tek’in getirildiği durum nedeniyle eğer şimdi yapılmazsa, 23 Ocak seçimlerinden sonra kurulacak yeni hükümetin kucağında otomatik olarak bir zam topu bulacağını ifade ettiğini söyledi.

Erhürman, “Atun Kıb-tek’in 100 milyonlarca TL zarara uğratıldığını söyledi. Kimin için söyledi? Kendisinden önceki UBP hükümetleri için söyledi. Başbakan Sayın Faiz Sucuoğlu ise akaryakıt konusunda son dönemde yaşanan sıkıntıları da içeren şekilde, ‘Bu işler bizden önceki hükümetler tarafından halledilmediği için yaşandı’ dedi. O da kendisinden önceki UBP hükümetlerini eleştirdi” dedi.

“Bakanlar Kurulu’nda Başbakan ve çoğu Bakan’ın UBP’liydi”

Kıb-tek’te zarar söz konusuysa, Nizamname üzerinden yapılması gereken zam kararlarının Bakanlar Kurulu’na gelip gelmediğinin cevaplanması gerektiğini söyleyen Erhürman, Başbakan ve çoğu Bakan’ın UBP’li olduğunu hatırlatarak, bu yankışların nasıl yapıldığını sorguladı.

Erhürman, “Erhan Arıklı diyor ki; ‘Ekonomi Bakanlığım döneminde defalarca zam kararını Bakanlar Kurulu’na götürdüm’. Bakanlar Kurulu’ndaki Başbakan UBP’den, çoğu Bakan da UBP’den. Ama bakıyoruz ki Atun ve Sucuoğlu kendinden önceki dönemi eleştiriyor” dedi.

“Ersin Tatar zamanında ‘Kriz yok’ bile diyordu”

konuşmasında UBP sıralarına seslenen Erhürman, “Siz kendi yanlışlarınızla ilgili sorumluluk almayacaksanız, halkın yüzüne nasıl bakıp oy isteyeceksiniz? Sonra da “Pandemi var, döviz krizi var, yapacağımız bir şey yok” diyeceksiniz. Eski Başbakan Ersin Tatar zamanında ‘Kriz yok’ bile diyordu” ifadelerini kullandı.

Erhürman, ” ‘Biz protokolleri çatır çatır imzalar ve çatır çatır para getiririz, UBP Türkiye’den parayı koparan partidir’ diyordunuz. Dün Kasım ayına ilişkin Maliye’nin gelir hesapları çıktı. 116 milyon TL savunma/askeri harcamalarına yerel bütçeden ödeme yapmışsınız.  Hangi dönemde? Bu memlekette hastalar ilaç bulamazken.

“‘Türkiye’den para yağar’ yalanlarına sarılmayın”

Askeri harcamaların hibe olduğunu ve hiçbir karşılığı olmadığını hatırlatan Erhürman, kendisinin Başbakan olduğu 4’lü hükümet (CTP-HP-TDP-DP) döneminde ‘Protokol imzalamadınız, para gelmiyor’ diyenlerin savunma giderlerini yerel bütçeden karşıladığını vurguladı.

Erhürman, “Artık şapkaları önünüze koyup gerçekleri konuşun, ‘Türkiye’den para yağar’ yalanlarına sarılmayın. Aralık ayının ortasına geldik, gelen para yok. Sözlediklerinizde tutarlılık yok.

“Neredeydiniz 2020 yılının sonunda protokol imzalanırken?”

CTP’nin Euro bazlı ekonomiye geçişi konusunu konuşmasına, UBP bazı vekillerinden, vekil adaylarından ve Bakanlık yapmış olan bazı kişilerden ‘Talihsiz bir açıklama’ şeklinde yorum geldiğini hatırlatan Erhürman, bu konuda da UBP sıralarına bazı sorular yöneltti.

Erhürman, “Eğer siz protokollerle bu iş halledilmelidir diyorsanız, neredeydiniz 2020 yılının sonunda protokol imzalanırken? O protokolü imzalamaya gitmeden önce, CTP vekilleri bu kürsüden size ‘Döviz krizi yaşanırsa ne yapılacağına dair Türkiye ile konuşun’ dediklerinde neden konuşmadınız?” diye sordu.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu