KıbrısManşet

Özersay: Türkiye’den değil kaynak akışı, ‘tebrik’ akışı bile yok

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, türkiye’den mali kaynak gelip gelmediği konusunda, değil kaynağın tebriğin bile gelmediğini söyleyerek, Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nu işaret etti

Özersay: Hükümet ekonomiyle ilgili ne yapıyor?

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu‘nda konuşan Özersay, memleketin yangın yeri olduğunu, bunu herkesin gözünü kulağını kapatsa da hissedebileceğini belirtti.

Özersay, “Bu yüzden bütçenin erimesine rağmen, ‘bütçe geçmeden seçime gitmeyelim’ dedik ve nisap desteği verdik. Sadece Türk Lirası‘nın döviz karşısındaki değer kaybından değil tabi, ciddi bir alım gücü de yaşanıyor ama asolan bu hükümet bununla ilgili ne yapıyor?” diye sordu.

“Seçim olsa da şu an hükümettesiniz, görevdesiniz ve ne yapıyorsunuz?”

Ülkeye gelen temel gıda ürünlerin ithalinde gümrükler bağlamında ya da döviz kuru sabitleme bağlamında bir şeyler yapılıp yapılamayacağını sorguladıklarını söyleyen Özersay, bunu bir seçim yatırımı ya da vaadi olmadığını vurguladı.

UBP-DP sıralarına seslenen Özersay, “Seçim olsa da şu an hükümettesiniz, görevdesiniz ve ne yapıyorsunuz? Örneğin akaryakıtla ilgili Fiyat İstikrar Fonu bağlamında bir şey yapıyor musunuz? Nedir bu fonun durumu? Vatandaşın hangi sıkıntısına nasıl merhem olacaksınız?”

“İnsanlar ‘polis kapımıza dayanacak, mallarımızı alacak, hapse düşeceğiz’ diyor”

Hükümetin niyetinin bir şey yapmak değil bir şey olmak olduğunu söyleyen Özersay, murad edilenin bu olması nedeniyle de memlekette ekonominin enkaz haline geldiğini ve hükümetin buna ilişkin tek bir adım atmadığını söyledi.

Özersay, “Seçime giderken unutulur diyerek ‘Değerlendiriyoruz’ sözleriyle ortadan kayboluyorsunuz. Mazbatalara, borçlara, kiralara ilişkin olarak hükümetimiz döneminde bizim aldığımız kararlara benzer bir erteleme kararı almak gerekiyor dedik. Biz mazbata konusunda vatandaşı rahatlatan adımlar attık. İnsanlar ‘polis kapımıza dayanacak, mallarımızı alacak, hapse düşeceğiz’ diye endişelerini anlatıyor” dedi.

“Asgari ücretin belirlenmesini vergiye tabi olmayacağı bir tarihe getirmek gerekiyor”

Seçim gününe kadar Bakan/Başbakan kalmanın murad edilmesinin sorumlu siyasetle uyuşmadığını, sorumlu siyaset alanının ‘ağlama duvarı’ olmadığını vurgulayan Özersay, Bakanlar Kurulu’nda alınan bazı ekonomik önlem kararlarının da çok dar kapsamlı olduğuna dikkat çekti.

Özersay, “Asgari ücreti  de seçimden önce belirleme yoluna gidecekseniz; asgari ücretin miktarının belirlenme tarihi önemli olacak. Çok büyük bir yansıması olmayacaksa da, asgari ücretlinin alım gücünü çok değiştirmeyecek olsa da, bu ücretin vergiye tabi olmayacağı bir tarihe getirmek gerekiyor” dedi.

“Türkiye’den değil kaynak akışı, ‘tebrik’ akışı bile yok”

Türkiye’den kaynak gelip gelmediği konusunda da yorumda bulunan Özersay, Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nun Ankara hükümeti tarafından istenmediği eleştirilerine atıfta bulunarak, Türkiye ile diyalog kurmanın önemli olduğunu söyledi.

Özersay, “Türkiye’den değil kaynak akışı, tebrik akışı bile olmuyor anladığımız kadarıyla” ifadelerini kullandı.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu