KıbrısManşet

Arıklı: Hükümet kurma gibi durum olursa çok sıkı pazarlık yapacağız

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, iç politikada Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ile uyum içinde olduklarını, sadece dış politikada farklılıkları bulunduğunu söyledi

Arıklı: Hükümet kurma gibi durum olursa çok sıkı pazarlık yapacağız

Kıbrıs Postası TV‘de Gökhan Altıner‘in sorularını yanıtlayan Arıklı, arasının bozuk olduğunu her daim söylediği Başbakan Faiz Sucuoğlu ile ilgili ‘Tekrar hükümet kurar mısınız?’ sorusuna, ‘Eleştri ayrı ama hükümet kurarız’ diyerek cevap verdi.

Arıklı, “Sucuoğlu’na da söyledim. Birbirimizi sevmiyoruz ama ülke menfaatleri için bir araya gelmek ayrı bir şey. Ama ister UBP ister CTP olsun, hükümet kurma gibi durum olursa çok sıkı pazarlık yapacağız” dedi.

“CTP ile paylaşamayacağımız hiçbir şey yok”

UBP-DP Azınlık Hükümeti‘nin Türkiye ile arasının hiç iyi olmadığını iddia eden Arıklı, Türkiye’nin ‘çalışmayan adam’ sevmediğini söyledi.

CTP önderliğinde bir koalisyon ihtimali doğması halinde tavrının ne olacağı sorusuna ise Arıklı, “İdeolojik bakışla bakılmazsa CTP ile paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. Özellikle iç politikada tam bir uyum içindeyiz. Tufan Erhürman’a da büyük saygım var” dedi.

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu