KıbrısManşetSağlık

Bakanlıktan skandal uygulama: 10. gün testi yok!

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 pozitif çıkan hastalara 10 gün sonra test için geldiklerinde test yapmayıp direk bilekliklerini çıkartılması için Turkcell merkezlerine yönlendiriyor

Bakanlıktan skandal uygulama: 10. gün testi yok!

Bakanlığın skandal uygulaması, ülkedeki vaka artışının sebeplerinden birinin de bu olabileceğini ortaya koyuyor. Bakanlığın yeni uyguamasına göre, pozitif ya da temaslı olup evde karantinaya alınan kişilerin, negatife dönene kadar karantina kurallarına bağlı kalması için koluna takılan elektronik bileklikler, pozitif kişilere test yapılmadan çıkarılıyor.

Gazetemize ulaşan bir vatandaş 27 Kasım’da ateşenin çıkması üzerine antijen testi yaptırdığını, pozitif sonuç almasından sonra da PCR yaptırdığını anlattı.

Yapılan PCR testinin 29 Kasım’da pozitif çıkması üzerine Acil Durum Hastanesi‘ne gittiğini belirten vatandaş, burada semptomları olmaması nedeniyle bileklik takılıp, evde uygulaması gereken prosedürü anlatan bir yazıyla evine gönderildi. Vatandaşa 10 gün sonra tekrar test yapması için hastaneye gelmesi gerektiği iletildi.

“10. gün testi yapmıyoruz, direk gidip bilekliği çıkarttırabilirsiniz”

10 boyunca evinde izole olan ve negatife dönüp dönmediğinin tespitinin yapılacağı PCR testini yaptırmak için dün Acil Durum Hastanesi’ne giden vatandaş şok bir cevap aldı.

“10. gün testi yapmıyoruz, direk gidip bilekliği çıkarttırabilirsiniz” cevabıyla neye uğradığını şaşıran vatandaş, negatife dönüp dönmediğinin nasıl belirleneceği sorusuna ise cevap alamadı.

Çaresiz Turkcell merkezine gidip bilekliği çıkaran vatandaş, hala negatife dönüp dönemediğini bilmiyor.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu