KıbrısManşet

Ersan: Hangi ana-bana evladına ‘git’ derki?

Dünyaca ünlü Kıbrıslı müzisyen Okan Ersan, 1955-60 yıllarında yaşanan göç dalgasının bir benzerinin bugünlerde yaşandığına dikkat çekerek, kendi oğluna bağrına taş basarak ‘git buralardan’ dediğini anlattı

Ersan: Ne sana ne diğer gençlere parlak umut dolu günler olmayacak buralarda

Sosyal medya hesabından, ülkedeki sessiz göç dalgasına işaret ederek duygusal bir paylaşım yapan Ersan, 1955-60’lardaki göç dalgasının bugünlerde aynen başladığını söyledi.

Ersan oğluna hitaben “Sen de buralarda kalma babacım. Artık görünen o ki; bu düzenden ne sana ne de diğer gençlere parlak umut dolu günler olmayacak. Git kurtar kendini, en azından çalıştığının karşılığını al ve hem manevi, hem kültürel ve hem maddi birikimin olsun” dedi.

Hangi ana-bana evladına ‘git’ derki?

“Hangi ana-baba evladına git derki?” diye soran Ersan şunları kaydetti;

“Buraları bitmiş görünüyor. Hangi ana-baba evladına git derki? Ama söz konusu onun geleceği ve umutları ise ben bağrıma taş basar ‘GİT’ derim”

Okan Ersan kimdir?

27 Nisan 1972 doğumlu Okan Ersan, Kıbrıslı Türk caz fusion gitaristi ve bestecisidir. 2003 yılında dünyaca ünlü İngiliz Guitarist dergisinin düzenlediği yarışmaya To Whom It May Concern adlı çalışması ile katılıp 2003 yılının en iyi 5 gitaristi arasına girmiştir.

Daha sonra bu çalışma ile aynı adı taşıyan ilk albümünü 2005’te yayınlayan sanatçı en son olarak 2011 yılında son albümü A Reborn Journey ile dünya müzik piyasasındaki yerini güçlendirmiştir. Aynı zamanda 2011 yılı Grammy Ödüllerine 5 dalda aday adayı olmuştur.











Başa dön tuşu