EkonomiKıbrısManşet

Kuzeyin içler acısı haline Türk-sen’den işçi hareketi formülü!

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı Kıbrıslıtürk işçilerin, güneyde çalışabilmesine olanak sağlamak adına Rum Kıbrıs İşçi Sendikaları Konfederasyonu ile işbirliği yaptıklarını ve müracaat kabul  edeceklerini açıkladı

Bıçaklı: 8 bin civarındaki Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olan Kıbrıslıtürklerin ve güneyde çalışabilmesi için harekete geçiyoruz

Kıbrıs’ın kuzeyinde, TL kullanımı ve Kıbrıs sorununa bağlı ekonomik çöküntünün boyutları her geçen gün derinleşirken, hükümet ettiğini söyleyenlerin suskunluğu da devam ediyor.

Türk-sen Başkanı Arslan Bıçaklı ise bugün sendikada düzenlenen basın toplantısında, ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle artan işsizliğe, sendika olarak 3 aydan beri bir çözüm bulmaya çalıştıklarını ve güneyde örgütlü SEK sendikası ile yaptıkları toplantılar neticesinde kuzeydeki iş gücünün günyede çalışması için formül ürettiklerini açıkladı.

Bıçaklı, “Güneydeki işçi sendikası (Kıbrıs İşçi Sendikaları Konfederasyonu) SEK ile 3 aydan fazladır çalışma hayatıyla ilgili toplantılar yapıyoruz. Geçen hafta yaptığımız son toplantıda kuzeyde geçim sıkıntısı yaşayanbaşta turizm, inşaat ve restoran sektörlerinde çalışan toplam 8 bin civarındaki Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı olan Kıbrıslıtürklerin ve güneyde çalışabilmesi için harekete geçiyoruz” dedi.

“Bu kişiler gerekli olan iş gruplarında en erken zamanda işe başlayacaktır”

Bu sektörlerde çalışmak isteyen ve KC kimliği olan Kıbrıslıtürklerin, kayıtlarının yapılması için kimlikleri ile birlikte Türk-sen’e müracaat etmelerini isteyen Bıçaklı, işçilerin başvurularda çalışacakları sektörleri beyan etmeleri gerektiğini kaydetti.

Bıçaklı, “Bu çerçevede biz sosyal medya sayfamızdan müracaat sıra numaralarıyla birlikte bu bilgileri, her 5-10 günde bir istenilen güneydeki SEK sendikasına göndereceğiz ve bu kişiler gerekli olan iş gruplarında en erken zamanda işe başlayacaktır” dedi.

“AB şartlarında çalışma hayatına dahil olacaklar”

“Devletin yapamadığını biz yapıyoruz ve bu imkânı sağlıyoruz” diyen Bıçaklı, kendilerinin derdinin ülke insanına faydalı olacak işler yapmak olduğunu belirtti.

Bıçaklı, “Altını çizerek söylüyorum; Kıbrıs Cumhuriyeti kimlik kartı olan Kıbrıslıtürkler yarından itibaren Türk-sen’e kimlikleri ile birlikte şahsen gelip müracaat edebilecekler. Biz de bu müracaatları güneydeki SEK sendikasına yönlendirdiğimizde, bu insanlar sendikalı olacak. Güneydeki çalışma hayatından ve sendikalı olmalarından dolayı da zaten AB şartlarında çalışma hayatına dahil olacaklar” dedi.

“Bana kimse bu ülkede milliyetçilik dersi vermesin, canını çok acıtırım”

Bıçaklı son olarak şunları kaydetti;

“Kıbrıs’ın tamamı AB toprağıdır. İnsanlar güneyde ezilecek korkusu yaşamasın. Yaşayacakaları her şikayette muhatap olacakları bir sendikaları var ve biz her zaman burdayız. Kimse milliyetçi naralar atmasın. Halkına ekmek veren ve eğitimden sağlığa katkı koyan insanlar milliyetçidir. Bana kimse bu ülkede milliyetçilik dersi vermesin, canını çok acıtırım”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu