KıbrısManşet

Akıncı: Federal çözüm, istikrarlı bir para birimine sahip olmamız demektir

Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, federal çözümün sağlam bir ekonomik yapı ve istikrarlı para birimine sahip olmayı sağlayacağını vurguladı

Akıncı: Kıbrıs’ta federal çözüm, ekonomik yapı ve istikrarlı para birimine sahip olmamız demektir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akıncı, toplum açısından Kıbrıs’ta federal çözümün sadece belirsizlikten kurtulmak ve uluslararası hukuk içinde yer almakla sınırlı olmadığını, bunun aynı zamanda sağlam bir ekonomik yapı ve istikrarlı para birimine sahip olunmasını da sağlayacağını belirtti.

Akıncı, “Türkiye’yi yönetenlerin ekonomik akla uymayan ideolojik yaklaşımların etkisinde aldıkları kararlarla, TL olağanüstü boyutlarda değer yitirmektedir. Bunun acısını, bir çok alanda dövize endeksli bir yaşam sürdüren Kıbrıslıtürkler, Türkiye’de yaşayanlardan daha da fazla çekmektedir” dedi.

“Başkasının aldığı kararlarla kaderimize razı olmamalıyız”

Başkasının aldığı kararlarla, sürekli artan pahalılığa ve yoksulluğa itilen Kıbrıs Türk halkının, kendisine çizilen bu kadere razı olmaması gerektiğini savunan Akıncı şöyle söyledi;

“Çözümün zorunluluğuna inanan partiler, sendikalar, sivil toplum örgütleri yeni bir ruhla bir araya gelebilmeli ve gerçek dışı gündemlerin dışında çözüm kararlılığını sürdürmelidir”











Başa dön tuşu