KıbrısManşet

Akıncı: Demokrasi mücadelesinde üzülmeye yer yoktur

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, seçim sonuçlarının ardından, Akıncı Gönüllüleri Seçim Ofisi’ne giderek, kendisini bekleyen yüzlerce destekçisine hitap etti

Akıncı, “Halkımızın, çok değişik etkenler altında vardığı bir sonuç söz konusudur” dedi

Halkımızın, çok değişik etkenler altında vardığı bir sonuç söz konusudur. Bu sonucu kabullenmeliyiz ve hayırlı olmasını dilememiz gerekiyor. Ben de bunu yapıyorum. Sayın Tatar’a hayırlı olsun, görevinde başarılar diliyorum.

Kıbrıs Türk halkına teşekkür ediyorum. Verdikleri karar ne olursa olsun, bize gönül vermiş, inanmış, çalışmış, her kesimden ve değişik partilerden gönüllülerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.

Akıncı ‘Sonuçlara itiraz edecek misiniz’ sorusu üzerine ise şunları kaydetti:

“Arkadaşlarımızla konuşacağız tabi. Ama  ben genellikle itiraz etmem. Sonuçlara her zaman saygı duymuş biriyim.

Ama bu sonuçların nasıl elde edildiğini de söylemekten çekinmem. Bu süreçte ben bunu hep söyledim, hepiniz de yaşadınız, gördünüz ve söylediniz nasıl müdahaleler edildiğini.

Söyleyemeyenler de, görmedikleri için değil, böyle bir şey olmadığı için değil, söylemekten çekindikleri için ya da görmek istemedikleri için söylemediler.

Nereden farklar oluştuğuna da gördünüz. Hangi bölgelerde ne sonuçlar alındı ve nasıl alındı, bunları hep birlikte değerlendirmemiz de fayda var. Siyasetin geleceğinin nasıl şekilleneceği açısından, bu seçimler çok büyük dersler barındırıyor.

“Ben 45 yıllık aktif siyasi hayatımı bu gece sonlandırıyorum”

“Ben sabah sandığa gittiğimde de söyledim. Buı günün Kıbrıs Türk demokrasisi ve iradesi açısından, gururla anımsanacağı bir gün olabilmesini diledim.

Malesef dileğim gerçekleşmedi. Yine dilerim ki, bu dönemde yaşanan olaylar, yapılan müdahaleler bir kere daha yaşanmasın. Bu halk buna layık değil. Kimse bu yollara bir daha tevessül etmesin. Bu yaşananlar, tarihimize kara bir leke olarak geçecektir.

Ben 45 yıllık aktif siyasi hayatımı bu gece sonlandırıyorum

Demokrasi mücadelesinde üzülmeye yer yoktur. Bu sonucun nasıl alındığını hepimiz biliyoruz. Bu sonucu alanlar da biliyorlar. Ama şimdi bunları tartışmanın zamanı değil.

Bu mücadele normal şartlarda olsaydı, inanın başarılı olacaktık ama anormal şartlarda oldu. 

Beğensek de beğenmesek de Sayın Tatar için kendi ya da partisi değil ama başka güçler bu sonucu yarattılar. Tatar’a hayırlı olsun diyorum. Kendisini de tebrik etmek için aradım ama telefonu meşgüldü.

Benim, 27 yaşında ilk kurucu meclis üyeliğinden başlayarak, 28 yaşında da belediye başkanlığıyla devam eden ve bu günlere ulaşan bir siyasal yaşam tecrübem oldu. Tam 45 yıl.

Bu 45 yıl Kıbrıs türk halkına, hepinize helal olsun!

Sizler için, yaşamınızın daha iyiye gitmesi için barış ve huzur içinde bir gelecek için var gücümle çalıştım. Aktif siyasette olmama gerek yoktur. Bir vatandaş ve bir kardeşiniz olarak, her zaman yanınızda olmaya devam edeceğim”











Başa dön tuşu