KıbrısManşet

Tatar, destekçilerine hitap etti: Türkiye’ye teşekkür ederim

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ersin Tatar, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından basına ve destekcilerine seslendi

Tatar: Başı dik, onurlu bir şekilde müzakere masasında KKTC’yi temsil edeceğiz

Konuşmasına herkese teşekkür ederek başlayan Tatar, halkın kendisini Cumhurbaşkanı seçtiğini söyleyerek, oy veren ve vermeyen herkese teşekkür etti.

Tatar, kendileri için önemli olanın birlik beraberlik içinde, bu topraklarda yeni gelecek için çalışmak olduğuna söyledi.

Demokrasi sınavına katkı koyan diğer adaylara ve kendisini destekleyenlere  teşekkür eden Tatar, pandemi sürecinde çok büyük sıkıntılar yaşarken, KKTC’de vaka olmadığından bahsetti.

UBP-HP koalisyon hükümetinde çok değerli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Tatar, Kudret Özersay’a ve maliyede yaşayan sıkıntılara destek veren Türkiye’ye teşekkür etti.

Tatar, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a özel olarak teşekkür etti

Seçim malzemesi olarak Türkiye’ye laf atanlar olduğunu ve bunları kınadığını belirten Tatar, seçimin geride kaldığını bundan sonra KKTC’yi nasıl ileriye taşıyacaklarının gündemlerinde olduğunu söyledi.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının 1950’li yıllardan beri bağımsızlığına ve özgürlüğüne önem verdiğini,  halkın onayıyla bu zaferi ilan ettiklerini ve dünyanın da bunu görmesi gerektiğini belirtti

Tatar, ezik değil başı dik ve onurlu bir şekilde müzakere masasında KKTC’yi temsil edeceklerini söyledi.

Tatar, “Çok çalıştık ve çok iyi mesajlar verdik. KKTC vardır ve var olacaktır” dedi.

Tatar konuşmasında Güney Kıbrıs’a da seslenerek, “Anlaşmaya varız ama bu anlaşmanın şartlarını Kıbrıs Türk halkı kendi iradesiyle belirleyecektir” dedi











Başa dön tuşu