KıbrısManşet

Murat: Kamu reformu yasası şart

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili adayı Avukat Aslı Murat, sosyal hizmetler alanında yıllardır deneyim ve bilgi biriktirmiş bir müdürün, yeni hükümetle birlikte değiştirilmesinin ciddi manada sorunları beraberinde getirdiğini söyleyerek, bu gibi örneklerin çok olduğunu ve kamu reformu yasasının elzem olduğunu vurguladı

Murat: Deneyimli insanların yeni hükümetlerle değişmesi ciddi sorun yaratıyor

Sosyal medya hesabından, ‘Kamu reformu yasası şart’ başlığıyla açıklama yapan Murat, kamu yönetimindeki süreklilik ve hizmetlerin kaliteli şekilde sunulabilmesindeki temel yöntemin, kamuda reformun gerçekleştirilmesinden geçtiğini belirtti.

Murat, “Bu bağlamda özellikle bakanlıklar içerisindeki siyasi atama müdürlükler dikkate alındığında bunun önemi ortaya çıkıyor. Mesela sosyal hizmetler alanında yıllardır deneyim ve bilgi biriktirmiş bir müdürün, yeni hükümetle birlikte değiştirilmesi ciddi manada sorunları beraberinde getiriyor” dedi.

“Bu şekilde kamunun sunduğu hizmet sürekliliğe kavuşacaktır”

Bu sebeple bu tip görevlerin diğer memurluklar gibi Kamu Hizmeti Komisyonu‘nun açacağı sınavlar neticesinde belirlenmesinin elzem olduğunu vurgulayan Murat, şunları kaydetti;

“Tabi ki buna paralel olarak kamu hizmetinin nitelik bakımından güçlendirilmesi ve uzmanlaşmasının da önü açılmalıdır. Böylece değişen iktidarlarla sil baştan süreçler yaşanmayacak, kamunun sunduğu hizmet sürekliliğe kavuşacaktır”











Başa dön tuşu