EkonomiKıbrısManşet

Sucuoğlu: İlaç da dahil olmak üzere KDV’yi sıfırladık

Başbakan Faiz Sucuoğlu, ekonomik anlamda başlarına gelmeyenin kalmadığını, turizm gelirinin 950 milyon dolardan 160 milyon dolara düştüğünü belirterek “Ateşten değil, lavdan bir gömlek bulduk. 1974 harekâtından bu yana böyle bir durum olmadı” dedi

Sucuoğlu: Pahalı olanı değil, ucuz olanı alın

Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in sunduğu ‘Sabah Postası’ isimli programa katılarak, soruları cevaplayan Sucuoğlu, Piyasada fiyat denetiminin Ticaret Dairesi tarafından yapıldığını ifade ederek şöyle dedi:

Denetleme yapılıyor ama bütün marketleri, bakkalları ve satış noktalarını 30 memurla götürmeniz mümkün değil. Vatandaşa ve marketlere düşen görev, ellerini taşın altına koymasıdır. Patatesçilerle görüştüm, çamur olduğu için tarlaya giremediklerini, bu nedenle ürünün az olmasından dolayı patatesin 17 TL’ye yükseldiği ifade edildi. Dün (önceki gün) itibariyle tarlaya girmeye başladıklarını, fiyatın aşağıya düşmeye başladığını söylediler.”

Sucuoğlu, yurttaşa çağrısını yineleyerek, “Pahalı olanı değil, ucuz olanı alın” dedi.

“İlaç da dahil olmak üzere KDV’yi sıfırladık”

Yurttaşa yardım için ilaç da dâhil olmak üzere KDV’yi sıfırladıklarını belirten Sucuoğlu, “Zaten temel gıda maddelerinin yüzde 80, yüzde 90’ında KDV sıfırdır” dedi.

Un kriziyle ilgili de konuşan Başbakan Sucuoğlu, “Yerel üretimi de baltalamak istemiyoruz ama belli dönemlerde herkesin elini taşın altına koyması lazım” dedi.

Kimse kusura bakmasın; altında 3 tane jip varsa, gelirini-giderini 1-1 buçuk aylığına eşitle, vatandaşa katkın olsun. Bunu genel sektörler için söylüyorum…” şeklinde konuşan Sucuoğlu, perşembe günü akaryakıt ve tüp gazda küçük bir indirim beklediğini söyledi.











Başa dön tuşu