KıbrısManşet

‘Adalet Müşaviri’miz de oldu!

Kıbrıs’ın kuzeyinde yargıyı ele geçirme çalışmaları kapsamında ortaya atılan ‘Adalet Bakanlığı’ tartışmaları süredursun, TC Lefkoşa Elçiliği Adalet Müşaviri’ atadı bile

Adalet Müşavirimiz de oldu

Türkiye’de yargıyı ele geçirme çalışmalarının en önemli ayaklarından biri olan Adalet Bakanlığı’nın ülkemizde de kurulması için bir süredir girişimler yapıldığı ve bunun hukuk camiasında tartışma konusu olduğu biliniyor.

Kıbrıs’ın kuzeyindeki ‘bağımsız yargı’nın AKP rejimini rahatsız ettiği de, özellikle TC Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın çeşitli zamanlarda yargımıza yönelik sarf ettiği ifadelerden açıkça görülüyor.

Ziyaretler yaptı, kendini tanıttı

Bu söylentiler arasında geçtiğimiz gün yaşanan bir gelişme ise kafalarda soru işaretleri bıraktı.

TC Lefkoşa Elçiliği’nin atadığı ‘Adalet Müşaviri’, önce Başsavcılığı sonra Yüksek Mahkeme Başkanı‘nı sonra da Barolar Birliği‘ni ziyaret ederek kendisini tanıttı.

“Teknik görev”

Edindiğimiz bilgiye göre Müşavir ziyaretlerde, ‘sadece teknik bir görevi olduğunu, burada yaşayan TC vatandaşlarının dava ya da hukuki meselelerinde TC ile evrak transferlerinde yardımcı olmak için atandığını’ belirtti.

Ancak Adalet Müşaviri’nin teknik bir işi olduğunu söylemesine rağmen, yargının en önemli ayaklarını neden ziyaret ettiği de anlaşılamadı.

Özel Haber/Pınar Barut











Başa dön tuşu