EkonomiKıbrısManşetSağlık

Avcıoğlu partisinin ekonomiyle ilgili projelerini anlattı

Halkın Partisi (HP) Milletvekili adayı Yusuf Avcıoğlu, ekonomiyle ilgili alınacak önlemler kapsamında partisinin öneri ve projelerini anlattı, UBP’nin tek başına iktidar şansının olmadığını belirtti

Avcıoğlu: Navlun hariç fiyatı neyse devlet onun üzerinden vergi alsın diyoruz

Avcıoğlu, vatandaşın en büyük şikâyeti haline gelen denetlemelerle ilgili partisinin fikir ve projelerini anlattı.

Avcıoğlu, “Bizim öncelikle denetleme yanında fiyatları da indirme hedefimiz var. Biz yurt dışından birçok ürün ithal ediyoruz ve devlet bu ürünler için navlun yanında KDV’yi de ekliyor. Biz HP olarak navlun hariç fiyatı neyse devlet onun üzerinden vergi alsın diyoruz. Dövizin çok dalgalandığı dönemlerde de devlet bir sabit kur belirleyip TL üzerinden vergi alsın istiyoruz” dedi.

Gümrük sıfırlanması ile üretimi desteklemek hedefindeyiz”

İhracat ve üretim için kullanılan ham maddelerle ilgili de, gümrük sıfırlanması ile üretimi desteklemek hedefinde olduklarını anlatan Avcıoğlu, vergi sisteminin basitleştirilmesi ve bunun sonucu olarak da vergi beyanının artmasını sağlamak adına çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

“Maliyenin gelirlerini artırmak için 4 maddemiz var” diyen Avcıoğlu, bunları da şöyle sıraladı;

 Karşılıklı geçişler, kripto para, sanal bet ve kiralamalar…”

“Güneyden kuzeye geçişleri hızlandırmak ve oradaki uzun kuyruk eziyetini sonlandırmak için dijital alt yapıya yatırım yapılacak.

Kripto parayı engelleyemiyorsanız vergilendirme yoluna gitmek çok gerekli ve bunun için yasal mevzuatın oluşturularak vergilendirilmesi ve kayıt altına alınması gerekiyor. Maliye buradan da vergilendirme ile gelir elde edecek.

Online betin de yasal mevzuatla kayıt altına alınarak vergilendirilmesi de maliyeye ek gelir getirebilir.

Ve uzun süreli kiralamalarla devletin verdiği araziler ve satışı halinde daha fazla gelir getirecekse satılması ve gelir sağlanması. Ayrıca atıl durumda olan arazilerin de değerlendirilmesi politikalarımız arasında”

 “Öncelik, ekonomi, eğitim ve sağlıkken külliyeye yatırım yapılması doğru değil”

Ülkenin ekonomik olarak içinde bulunduğu zor dönemde gündeme tekrar gelen Cumhurbaşkanlığı külliye projesi hakkında da konuşan Avcıoğlu, Pandemi koşullarında önceliğin, ekonomi, eğitim ve sağlıkken külliyeye yatırım yapılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Avcıoğlu, “Bu kaynağın halkın ihtiyacı olan şeylere harcanmasını istiyorum” dedi ve bununla neler yapılabileceğini anlattı;

“Asgari ücrete artış yapılabilir, işverene destek olunabilir. Özel işletmelere geçmişte yapılan maddi kaynak yardımları yapılabilir.  Eğitim ve sağlıkta yapılması gereken hatta yarım olan 5 hastane projesi yapılabilir”

“3. Parti Halkın Partisi’dir”

2018 seçimlerinde olduğu gibi bu seçimlerde de 3. çıkacak partinin Halkın Partisi olduğunu söyleyen Avcıoğlu, bazı anketlerin gerçeği yansıttığı gibi bazılarının da kurgu olduğunu vurguladı.

Avcıoğlu, “Biz vatandaşlardan aldığımız tepkiyi sahada görüyoruz. UBP’nin kesinlikle tek başına iktidar olma şansı olmadığını gördüğümüz gibi, en fazla 19-21 arasında bir vekil çıkarabileceğini düşünüyoruz” dedi.

“Önceki koalisyonlarda yaptığımız hataların özeleştirisini yaptık”

Seçim sonucunda bir koalisyon hükümeti modelinin ortaya çıkması durumunda da kimseyle koalisyon kurmayız tavrında olmayacaklarını vurgulayan Avcıoğlu, önceki koalisyonlarda hatalar yaptıklarını ve bunun da öz eleştirisini parti olarak yaptıklarını belirtti.

Avcıoğlu, “Bu kez kamu reformu ve vergi reformunda istediğimizi elde edinceye kadar da koalisyonlarda görevimizi sürdüreceğiz. Daha önce koalisyona girerken de çıkarken de PM’de oylama yapıldı, birilerinin fevri kararı ile olmadı ama daha önce hükümette bulunmamış olmanın verdiği bir acemilik vardı. Ama artık tecrübemiz var ve koalisyondan çıkmak yerine nasıl daha verimli olacağımızın çözümünü arayacağız” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu