EkonomiKıbrısManşet

Derya: Türk Lirası kullandığımız için her gün fakirleşiyoruz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, Türk Lirası kullandığımız için Türkiye‘de alınan her kararla daha da fakirleştiğimizi söyleyerek, ekonomik bağımlılığa son verilmesi gerektiğini, bunun da federal çözüm politikalarından geçtiğini belirtti

Derya: Türk Lirası kullandığımız için her gün fakirleşiyoruz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Derya, Kıbrıs’ın kuzeyinde 2021 yılında gerçekleşen enflasyon oranının yüzde 46.09, adanın güneyinde ise bu oranın yıllık yüzde 4.3 olduğunu hatırlattı.

Derya, “Avrupa Birliği genelinde ise 2021 yıllık enflasyon yüzde 5.3. Türk Lirası kullandığımız için Türkiye’de alınan ve müdahil olmadığımız kararlar yüzünden her gün fakirleşiyoruz. UBP hükümeti, Euro’ya geçiş çalışmalarımıza karşı çıkarken, yurttaşlarımızı daha da borçlu hale getiren, tasarrufları eriten, sosyal sigorta sistemini batıracak noktaya taşıyan politikalara devam ediyor” dedi.

“Halkın alım gücünü koruyacak tek şey ekonomik bağımlılığa son vermek”

Türkiyeli ekonomistlerin Türkiye’deki yoksulluk sınırının 10 bin TL’yi aştığını söylediğini ve bunun da KKTC’deki yoksulluk sınırının neredeyse 12 bin TL’yi bulduğu anlamına geldiğini vurgulayan Derya, ülkede dar gelirli emekçiler başta olmak üzere tüm halkın alım gücünü koruyacak tek şeyin ekonomik bağımlılığa son vermek olduğunun altını çizdi.

Derya, “Unutmayalım ki, Kıbrıs’ın kuzeyi AB müktesebatı askıya alınmış bir Avrupa toprağıdır ve insan haysiyetine yaraşır bir yaşam kurmak stabil para birimine geçişten ve federal çözüm politikalarından geçer” dedi.











Başa dön tuşu