KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Elcil: 5 öğrenci ve 4 öğretmeni bu soğukta Sarıkamış’a gönderdiler

Kıbrıs Türk Amme Memurları (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS), Başbakanlık önünde, özel sektör çalışanlarının gasp edilen 13’üncü maaş hakkıyla ilgili basın açıklaması yaptı

 Elcil: Çocukları o soğuğa götüren zihniyet nasıl bir zihniyettir

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil bugün Şht. Tuncer İlkokulu’nda 3. Sınıfa giden 5 öğrenci ve 4 öğretmenin Sarıkamış’a gönderildiğini söyledi.

Elcil, “Sarıkamış 90 bin askerin Allahüekber dağlarında donarak öldüğü bir yer. Eğitim Bakanlığı ‘biz sadece izin verdik’ diyor. Zaten öğretmen eksikliği olan okulda kalan çocuklar evlerinde gönderdi. Bu parayı kim verdi, çocuklara özel kıyafetleri kim yaptırdı? 9 yaşındaki çocukları Sarıkamış’a o soğuğa götüren zihniyet nasıl bir zihniyettir.

“Devlet okullarında da online eğitime geçeceğiz”

Vaka oranlarının yükseldiği bir dönemde 5 çocuğu Sarıkamış’a gönderip kalanları da da eğitimden koparıp evine gönderen bu zihniyeti anlayamadığını söyleyen Elcil, Sağlık Bakanı Ali Pilli’ye, bazı özel okulların online eğitime geçme kararı sorulduğunda, topu Eğitim Bakanlığı’na attığını belirtti.

Elcil, “Eğitim Bakanlığı’nın ise olaydan haberi yok. Biz de devlet okulları olarak bütün okulları online eğitime geçirme kararı aldık. Tüm anaokul, ilk ve orta eğitim okullarıyla, özel eğitim okullarını online eğitime geçireceğiz. Bu çocukların sağlığı Ali Pilli ile Olgun Amcaoğlu’nun keyfine göre şekillenmeyecek. 750 vaka çıkan bir zamanda bu çocuklar okula gitmeyecek. Online eğitime geçeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu