KıbrısManşetSağlık

Elmalı: Eğitimde tebdir yerine seçim çalışmalarına hız verildi

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı, Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu‘nun YDÜ kolejleri için kullandığı ‘güzide’ okul söylemine tepki göstererek, bazı özel okullarda online eğitime geçilmişken, devlet okullarının ikinci sınıf okul muamelesi görmesini kabul etmeyeceklerini vurguladı

Elmalı: Bazı okullardan ‘Güzide okullarımız’ diye bahsetmesi bizleri üzmüştür

Eğitim Bakanlığı önünde Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası‘yla (KTÖS) ortak düzenledikleri basın açıklamasında konuşan Elmalı, bu açıklamayı Bakan Olgun Amcaoğlu ve Eğitim Bakanlığı yetkililerinin takındığı tutum nedeniyle yaptıklarını söyledi.

Elmalı, “Orta eğitimde ve lisede eğitim gören 22 bin öğrencinin ve bir o kadar da ilköğretimde eğitim gören çocuğumuzun yüz yüze eğitim alması için çaba gösteren öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimizin, yılın başından beri eğitimin sürebilmesi için son derece özverili bir gayret içinde içinde olduğunu görmezden gelinerek alınan kararlar ve Bakan’ın sadece bazı okullardan ‘Güzide okullarımız’ diye bahsetmesi bizleri üzmüştür” dedi.

“Önlem  yerine seçim çalışmalarına hız verildi”

Eğitimin uzun vadeli planlama gerektiren ve pandeminin de öngörülü sürdürülmesi gereken bir süreç olduğunu ancak yapılan uyarılara ve eğitimciler olarak çizdikleri yola rağmen, sürdürülebilir eğitimin devamı için herhangi bir çaba, gayret, kısıtlama ve denetimin ortaya koyulmadığını belirten Elmalı, dün itibariyle de ülke genelinde 1001 vaka çıktığını anımsattı.

Elmalı, “Biz bunu önceden gördük ve okullardaki vakaların her geçen gün arttığı konusunda uyarılarda bulunduk ve bildirdik. Ama okullarda yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi için Bakanlık tarafından hiçbir çaba içine girilmedi ve herhangi bir adım atılmadı. Bunun yerine seçim çalışmalarına hız verildi” dedi.

“4 günlüğüne online eğitime geçilmesine karar verdik”

“Var olan sorunların üzerine yeni sorunlar eklendi” diyen Elmalı, Eğitim Bakanlığı’nın sınavların 13 Ocak’ta başlayacağını zaten bildiğini ve buna rağmen uyarılarının ısrarla dikkate alınmadığını ve gelinen noktada okullarda bin 300’ün üzerinde temaslı, 500’e yakın pozitif öğrenci ve 50 civarı pozitif öğretmen olduğunu kaydetti.

Elmalı, “Durum böyleyken, sınavların yapılamayacağını söyleyip ‘gelin bir ara verelim ve bu sayıları düşürelim’ dedik. Bunu neden dedik? Yüz yüze sınavların daha sağlıklı yapılabilmesi için dedik ancak bu önerimiz de dikkate alınmadı. 13 Ocak’ta başlayacak sınavlarla ilgili Yönetim Kurulu’muz dün yaptığı toplantı sonucunda, bu sınavların yapılabilmesi için 4 günlüğüne online eğitime geçilmesine karar verdi. Burada amaç, artan vakaların bir şekilde durdurulması ve 2 gün hafta sonu da eklenerek 6 günlük bir yüz yüze eğitim arası verilmesi” dedi.

“Bakanın ‘güzide’ okulları…”

Okulların tamamen kapanacak ve tamamen online eğitime geçileceği söylemlerinin doğru olmadığını dile getiren Elmalı, son olarak şunları kaydetti;

“Bu kararı bizden daha önce bazı özel okulların alması ve Bakanın bu ‘güzide’ okulların aldığı kararı anlayışla karşıladığını belirtmesi sonrası, aynı Bakan bizim aldığımız kararın alınamayacağı ve okullarda yüz yüze eğitimin süreceği açıklamasında bulundu.

“Bazı okullara güzide okul bazı okullara da ikinci sınıf”

Bazı okullara güzide okul bazı okullara da ikinci sınıf okul muamelesi yapılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bir karar alınacaksa o karar zamanında alınmalı ve özel okullar bu kararı ürettikten sonra devlet okullarına bir ayrım yapılmamalıydı.

KTOEÖS olarak talebimiz, bütün okulların yüz yüze eğitime devam etmesi için ek tedbir alınmasıdır. Tedbirler artıp kısıtlamalar uygulanmadan devam edilemez”











Başa dön tuşu