KıbrısManşetSağlık

Atan: Bir şeyler yapmak için illa birinin hayatını kaybetmesi mi gerekiyor?

Mağusa Devlet Hastanesi‘nde yatan bir hastanın yakınlarının, pandemi kurallarını hiçe sayarak topluca ziyaret yapmak istemesine karşı çıkan güvenlik görevlisini darp etti, hastane amirinin üzerine yürüdü

Yaver: Kalabalık bir aile yukarıda yatan hastalarını topluca ziyaret etmek istedi

Özgür Gazete‘ye konuşan hastane Şube Amiri Mustafa Yaver, bugün öğlen 12.15 sıralarında, hastane ana giriş kapısında bir kalabalık fark ettiğini ve seslerin bir anda yükseldiğini söyledi.

Yaver, “Kulak kabarttığımda anladım ki, kalabalık bir aile yukarıda yatan hastalarını topluca ziyaret etmek istiyor, güvenlik görevlisi de pandemi nedeniyle tek tek alabileceğini söylüyor. Aile de bu duruma karşı çıkıyor ve bağırıyor” dedi.

“Bana ‘Sen kimsin de bize sessiz olun diyorsun’ diye çıkıştı, üzerime yürüdü”

Seslerin iyice yükselmesiyle olaya müdahale ettiğini ve hasta yakınlarının yanına giderek, ‘Lütfen sessiz olun, hastalar ve hasta yakınları var” dediğini anlatan Yaver, bunun üzerine hasta yakınlarının daha da sinirlendiğini ve el kol hareketleriyle tehdit cümleleri kurduğunu belirtti.

Yaver, “Bana ‘Sen kimsin de bize sessiz olun diyorsun’ diye çıkışınca, onlara hastane amiri olduğumu söyledim ve yeniden pandemi kurallarını hatırlatarak sessiz olmalarını rica ettim. Ancak elindeki eşyaları bırakıp bana ‘Hadi dışarı gel de seninle orada konuşalım’ diye karşılık verdi ve üstüme yürümeye başladı” dedi.

“Polis çağırdık”

Tam bu sırada güvenliğin araya girdiğini ve aileden birinin de güvenlik görevlisine vurduğunu kaydeden Yaver, itiş kakışın olduğu anda da direk polisi aradığını söyledi.

Yavre, “Polis geldi ve kamera görüntülerini aldı, Sağlık Bakanlığı‘na da durumu bildirdik” dedi.

Atan: Bir şeyler yapmak için illa birinin hayatını kaybetmesi mi gerekiyor?

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) Başkanı Metin Atan, sağlık görevlilerine karşı yapılan saldırıların ilk olmadığını ve hükümet üzerine düşen görevi yapıp, gerekli yasaları çıkartmazsa, son da olmayacağını belirtti.

Atan, “Her platformda dile getiriyoruz. Sağlık personelimizin güvenliği sağlanmalı ve bu konuda caydırıcı yasa ve yaptırımlar yapılmalı diye. Ancak aylardır seçim derdinde olan hükümet, bu gerçeği görmüyor. Bir şeyler yapmak için illa birinin hayatını kaybetmesi mi gerekiyor?” diye sordu.

Özel Haber/Pınar Barut











Başa dön tuşu