KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Okula giden öğrenciler eve gönderildi

Öğretmen sendikaları, bazı özel okulların online eğitime geçmesine rağmen Eğitim Bakanlığı‘nın “Devlet okullarında yüz yüze eğitime devam edilecek” açıklaması sonrası bugün birçok devlet okulunda online eğitime geçti, okula giden öğrenciler evlerine geri dönmek zorunda kaldı

Eğitimdeki yüz yüze kaosu sürüyor

Okullarda artan Covid-19 pozitif vakalar nedeniyle uzun zamandır ağır aksak ilerleyen yüz yüze eğitim, bu kez de Bakanlık ve sendikalar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle sekteye uğradı.

Eğitim Bakanlığı tarafından, devlet okullarında yüz yüze eğitimin devam edeceği açıklamaları nedeniyle bu sabah okula giden öğrenciler, öğretmenlerin sendika kararı ile online eğitime geçmesi sonucu evlerine geri döndü.

“Neden çocuklarımız bu soğukta yollara düşürüldü?”

Özgür Gazete‘ye ulaşan veliler bilgi kirliliğinden yakınırken “Madem okulda eğitim olmayacaktı neden bize bilgi verilmedi? Neden çocuklarımız bu soğukta yollara düşürüldü?” diyerek isyan etti.

Uzak bölgelerden gelen birçok öğrencinin de evlerine dönmekte ulaşım sıkıntısı yaşadığı gözlemlendi, öğrenciler aynı zamanda ders kaybına da uğradı.

Vaka durumu

Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz gün açıkladığı güncel verilerde 817 öğrenci, 72 öğretmen ve 8 personelin Covid-19 pozitif çıktığını, 2 bin 729 öğrencinin, 219 öğretmenin ve 40 personelin ise temaslı olduğu, ayrıca ilk ve orta dereceli okullarda toplam  85 sınıfın ve 1 okulun kapalı olduğunu paylaşmıştı











Başa dön tuşu