KıbrısManşet

Kapısız: Hava Trafik Kontrol Şubesi, işlevsiz kalmanın eşiğindedir

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, Hava Trafik Kontrol Şubesi‘nin işlevsiz kalmanın eşiğinde olduğunu belirterek, gerekli önlemler alınmazsa greve gideceklerinin sinyalini verdi

Kapısız: Hava Trafik Kontrol Şubesi, işlevsiz kalmanın eşiğindedir

Sendika adına ‘Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay ve Hükümet yetkililerine’ hitaben yazılı açıklamada bulunan Kapısız, Canaltay ve yetkililerin, var olan sorunlara sadece söylemler ve vaatlerle çözüm bulamayacaklarını bilmeleri gerektiğini belirtti.

Kapısız, “Hava Trafik Kontrol Şubesi, işlevsiz kalmanın eşiğindedir. Bunu siz de dahil olmak üzere gelmiş geçmiş tüm hükümet yetkilileri fark etmiş fakat çözüm bul(a)mamıştır. Çok yakın gelecekte yaşanacak sorunların sorumlusu, Hava Trafik Kontrol Şubesi’ni sırtında taşıyan çalışanlar değil siz yönetenler olacaktır” dedi.

“Personelin yasal hakları olan kurs harcırahlarını aylardır ödemediniz”

Kapısız açıklamanın devamında şunları kaydetti;

“Personel sayısı limitlerin altına düşmüştür. Bunun sebebi olan teşkilat yasasını bir türlü değiştiremediniz. Tv programlarında yasa yapacağınızı söylemekle sorun çözülmüyor.

Geçtiğimiz yıllarda istihdam ettiğiniz 16 personel Ankara’da kurs görmektedir. Bir önceki istihdam ettiğiniz 15 kişiden geriye 3 kişi kalmıştır. Personel sorununu yasa ile çözmedikçe belli ki bu 16 kişiden de kadroya kalacak olan personel sayısı da hüsrana dönüşecektir.

Aday personel daha eğitimdeyken bile ilgi ve alakanızı kesmiş durumdasınız. Bu personelin yasal hakları olan kurs harcırahlarını aylardır ödemediniz.

“Personelin 5 aylık ek çalışma alacağı vardır”

Sırasında işiniz dönsün diye angarya bile çalışmayı göze alan, temaslı olduğu halde bileklikleriyle çalışmaya gelen personelin devletten 5 aylık ek çalışma alacağı vardır ödemiyorsunuz.

Hava Trafik Kontrol Şubesinde kullanılan sistemler çökmenin eşiğinde, müdahale etmiyorsunuz.

ACC odası tam bir Nazi gaz odasına dönmüştür. Personelin 24 saat görev yaptığı odanın her yanından içeriye yanmamış fueloil kokusu sızmaktadır. Her işe geldiğinde bu zehirli gazdan kurtulmak için kaçacak yer arayan, nefesi daralan ve hasta olan personelimiz vardır İlgilenmiyorsunuz.

Tüm bu şartlarda, siz yönetenlerin bile saygı duymadığı bu mesleğe bu şartlar altında personelin sahip çıkmasını beklemek, hayaldir. Bu günden sonra yaşayacağınız problemlerle sizleri baş başa bırakır, bu şekilde devam edilmesi halinde yasal hakkımız olan grev hakkını kullanmaktan geri durmayacağımızı bildiririz”











Başa dön tuşu