EkonomiKıbrısManşetYaşam

Video Haber: Canlı yayında Gazihan’ın küçük oğlu stüdyoya girince…

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili ve Milletvekili adayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Zeki Çeler, Genç Tv’de Muazzez Gazihan’ın konuğu olduğu canlı yayın sırasıda, Gazihan’ın oğlunun stüdyoya girmesiyle ilginç görüntüler yaşandı ve önemli bir konuya da parmak basıldı

Çeler: Sen özür dileme Muazzez. Bu devletin ayıbıdır

Çeler konuk olduğu programda, Gazihan’ın oğlu Fikri Ali‘nin canlı yayın sırasında stüdyoya girmesi ilginç diyaloglara sahne oldu.

Çeler, yayının bölünmesinden dolayı özür dileyen Muazzez Gazihan’a “Özür dileme. Bu senin özür dilemeni gerektirecek bir durum değil. Bu devletin ayıbıdır” dedi.

“Bugün bu çocuk işyerinde vakit geçirmek zorundaysa bu devletin ayıbıdır”

Mesai saatleri içinde çalışanların çocuklarının bakımının ortak bir sorun olduğunu belirten Çeler, bunun için imkan sağlanması gerektiğini vurguladı ve TDP’nin manifestosunda da bunu dile getirdiklerini anımsattı.

Çeler, “Bugün bu çocuğun bırakılacak güvenilir bir yer olmadığı için stüdyoda olması, yapmayı istediğimiz ama yapamadığımız çok önemli bir konuyu hatırlattı bize. Bugün bu çocuk işyerinde vakit geçirmek zorundaysa bu devletin ayıbıdır.

Çalışma Bakanlığı yaptığım dönemde de bunu çok dile getirdim. Çocukların sahipsiz kalmaması, çalışanların gönül rahatlığı ile çocuklarını bırakabileceği yerlerin olması gerekiyor. Devletin hem devlet çalışanlarına, hem de özel sektör çalışanlarına kreş imkanı sunması lazım. Lefkoşa Türk Belediyesi bunu başarıyor. Bugün gururumuz olan Lefkoşa Türk Belediyesi sosyal devlet politikasını belediye hizmeti olarak yapıyor. Sosyal devlet politikasını ülke geneline yaymak hepimizin önceliği olmalıdır” dedi.











Başa dön tuşu