KıbrısManşet

Tanıttıran’dan Akpınar’a: Emekçinin üslubu böyle, işine gelirse!

Bağımsızlık Yolu, yaptığı emekçi odaklı muhalefet ve milletvekili adaylarının cesaretli konuşmalarıyla hem solda yükselmeye hem de sağ siyasetçilerin fabrika ayarlarıyla oynamaya devam ediyor

Tanıttıran: UBP ve DP’nin söylemlerinde insan yok, para var, çıkar var, savaş var

BRT’de yayınlanan Seçim Özel programında konuşan BY Milletvekili adayı Hakan Tanıttıran’ın söylemleri ve Demokrat Parti adayı Serhat Akpınar’la yaşadığı diyalog gündeme oturdu.

UBP ve DP’nin söylemlerinde insan yok, para var, çıkar var, savaş var, her şey var ama insan yok” diyen Tanıttıan, geçtiğimiz günlerde yine bir sağ partinin afişini asarken ölen Afrikalı çocuğun hikâyesinin de bu partilerde olmadığını söyledi.

Tanıttıran, “O çocuk bir üniversite öğrencisiydi. Onun hikayesi sizde yok. Yarın bu ülkede sermaye, ‘Param var ama yatırım yapıyorum, o yüzden primleri ve maaşları ödemiyorum yatırmıyorum’ diyecek, siz önce bu çözün” dedi.

“Neden sadece para ve güç olunca sağ partiler olarak ağızlarınızın suyu akıyor?”

Bağımsızlık Yolu’nun Kıbrıs’ında sermayenin böyle şansları olmayacağını, hamasetten, dolandırıcılıktan, biattan uzak emeğin Kıbrıs’ını kuzeyiyle güneyiyle bir bütün olarak kuracaklarını söyleyen Tanıttıran’ın şu cümlesi stüdyoda buz gibi hava estirdi;

“Neden sadece para ve güç olunca sağ partiler olarak ağızlarınızın suyu akıyor?”

“Emekçinin üslubu bu kardeşim, işine gelirse”

Tanıttıran’ın bu sorusunu üzerine alınan Girne Amerikan Üniversitesi sahibi ve DP Milletvekili adayı Serhat Akpınar, “Bana mı söylüyorsunuz?” diye çıkıştı.

Bunun üzerine Tanıttıran, “Ortaya söylüyorum ama üstünüze alıyorsanız, alınabilirsiniz, itirazım yok” dedi.

Sinirlenen Akpınar’ın, ‘Üslubunuz yanlış” sözlerine de cevap veren Tanıttıran, “Emekçinin üslubu bu kardeşim, işine gelirse” cevabını verdi.











Başa dön tuşu