EkonomiKıbrısManşet

Batunlu: Planlı, programlı, somut projeler üretecek bir yönetim olmalı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili adayı Akademisyen Hülya Batunlu, ülke genelinde, hayatının hiçbir evresinde görmediği bir çaresizlik ve ümitsizlik yaşandığına dikkat çekerek, özellikle son yıllardaki hükümetlerin sebep olduğu, sağlıktaki eğitimdeki ve ekonomideki çöküşün, yaşam kalitesini de ciddi anlamda düşürdüğüne değindi

Batunlu: CTP benim ailem

Özgür Web TV’de yayınlanan Seçim Özel programında Melek Arabacıoğlu’nun sorularını yanıtlayan Batunlu, siyasete atılma nedeninin bugüne kadar sosyal ve çalışma alanlarda verdiği mücadelesinde artık daha çok insana ulaşarak, onların da desteği ile büyümesini sağlamak olduğunu ve bunun için de ‘ailem’ dediği CTP’den aday olduğunu belirtti.

Batunlu, “İnsan hakları, gençlerin göç etmemesi, kadın hakları ve daha birçok konuda ülkenin içinden geçtiği süreçte bu mücadelenin daha da artması gerektiğini gördüm ve belli bir noktadan sonra bunları daha yüksek perdeden söyleyebileceğim zeminin siyasete girmek olduğuna karar verdim” dedi.

“Bana dönmem için bir sebep göster anne”

Gençlerin göç etmesinin kendisini bir anne olarak da derinden etkilediğini ve yaraladığını anlatan Batunlu, adaylığının bir amacını da ‘Gençlerimiz göç etmesin’ diyerek açıkladı.

“6 yıl önce oğlum yurt dışında giderken ‘Ne zaman döneceksin?’ dediğimde ‘Bana dönmem için bir sebep göster anne’ demişti” diyen Batunlu, gençlerin burada üretim yapabilecek bir yapıya ulaştırılmasının elzem olduğunu kaydetti.

“Gençler bu ülkeden kaçmanın yollarını arıyor”

Bir yandan tanınmamışlığın sıkıntılarını yaşarken diğer taraftan tüm kısıtlamalara rağmen gençlerin burada kalacakları, fikir ve projelerini üretebilecekleri imkanlar yaratılamadığı için adada kalmalarının da sağlanamadığını vurgulayan Batunlu, gençlerin ‘gidiyorum’ demelerine de karşı çıkabilecek bir argüman bulunamadığını belirtti.

Batunlu, “Bu çocuklar eğitim sistemi içinde bir yere kadar geliyorlar ama daha sonra bakıyorsunuz ne okuduğu eğitimi uygulayabileceği bir alanda çalışıyor ne de hak ettiği ücreti alıyor. Yani ne yaşam standardını yükseltebiliyor ne de yapmak istediği işi yapabiliyor. Ben bir eğitimciyim ve yıllarca üniversitede öğrenci yetiştirdim. Şu anda etrafıma bakıp gözlemlediğim şu; gençler bu ülkeden kaçmanın yollarını arıyor çünkü çaresizdirler” dedi.

“Planlı, programlı, somut projeler üretecek bir yönetim olmalı”

Ülke genelinde, hayatının hiçbir evresinde görmediği bir çaresizlik ve ümitsizlik yaşandığına dikkat çeken Batunlu, özellikle son yıllardaki hükümetlerin sebep olduğu, sağlıktaki eğitimdeki ve ekonomideki çöküşün, yaşam kalitesini de ciddi anlamda düşürdüğüne değindi.

Batunlu, “Planlı, programlı, somut projeler üreterek bu ülkede gençlerin göç etmemesi için uğraşan ve gailesi ülke olan bir yönetim olması lazım” ifadelerini kullandı.

 “Bu ülkenin insanı geleceğe umutla bakmak istiyor”

Batunlu, son 2,5 yılda ülkeyi idare eden hükümetlerin hiçbirinde halk odaklı bir irade olmadığını, esnafın kepenk kapattığı, insanların evine ekmek götüremediği ve toplumun mutsuzlaştığı bir dönem yaşanıldığını kaydetti.

“Bu ülkenin insanı geleceğe umutla bakmak istiyor” diyen Batunlu, toplumun siyasete baktığı zaman güveneceği bir yönetim, sıkıntı çektiği zaman da arkasında hissedeceği bir irade talep ettiğini söyledi.

“Koltuk sevdalısı olan kişilerle tenceresini kaynatamayan bir annenin kaygısı bir değildir”

CTP olarak doğru ve temiz siyaset yaparak, güçlü projelerle toplumun karşısına çıktıkları için vatandaşın umutlandığını gözlemlediğini belirten Batunlu, ancak geçmiş hükümetlerin bozduğu ekonomik durum nedeniyle ülkede hiç kimsenin gerçek anlamda gülemediğini kaydetti.

Batunlu, “Ekonomisi bozuk olan bir ailenin, çocuğuna vereceği bir şeyi kalmaz, çocuğunu okula gönderdiğinde ihtiyaçlarını karşılayamadığı zaman mutlu olmaz. Koltuk sevdalısı olan kişilerin kaygıları ile tenceresini kaynatamayan bir annenin, çalışanını ödeyemeyen bir işverenin kaygısı bir değildir” dedi.

 “İnsanların hak ettiği düzeni sağlamak için uğraşan parti CTP’dir”

Eğitimde yaşanan 2,5 yıllık büyük kayıp olduğunu ve bunun da giderilemediğini söyleyen Batunlu, çocukların da mutsuz olduğunu, eğitimi bile planlamaktan aciz bir yönetimle karşı karşıya kalındığını söyledi.

Toplum için bir gaileniz varsa gözlemlediğiniz her şey toplum için projelendirmek ve benim gibi siyasete girecekseniz de bunları hayata geçirerek topluma sunmak zorundasınız” diyen Batunlu, insanların hak ettiği düzeni sağlamak için uğraşan partinin de CTP olduğunu kaydetti.

“CTP hükümete elini çok uzattı”

Muhalefetin yeterli sesi çıkaramadığına dair eleştirileri de yanıtlayan Batunlu, CTP’nin hiçbir zaman sessiz kalmadığını, Meclis’te de her zaman varlık gösterdiğini ve tepkisini de eleştirilerini de ortaya koyduğunu vurguladı.

Batunlu, “2018’de hükümette olduğumuz dönemde CTP yapabileceği birçok şeyi yaptı ve hatta bütçe artıya geçirererk kapatıp ve devretti. Özellikle pandemi döneminde CTP hükümete elini çok uzattı. Siyasi bir gaile gütmeden bu sürecin el birliği, fikir birliği ile aşılması için çok öneri sundu ama maalesef hükümet bu talepleri hiçbir şekilde kabul etmedi ve bencilce bir yönetim şekli ile ülke yönetildi” dedi.

 “Eğitim ve sağlık altyapılarının sağlanabilmesi için belirlediğimiz bir de kalkınma planımız var”

CTP’nin iktidarında, ekonomi, sağlık ve eğitim gibi üç büyük sorunla ilgili projelerini hayata geçireceğini, en önemli nokta olan ekonomik bacağını da güçlendireceğini söyleyen Batunlu, ekonominin düzelmesiyle de eğitim ve sağlıktaki eksikliklerin de giderilebileceği bir ortam yaratılacağını ifade etti.

“Eğitim ve sağlık altyapılarının sağlanabilmesi için belirlediğimiz bir de kalkınma planımız var” diyen Batunlu, kısa ve uzun vadede izlenecek yolu ve bunu halk ile nasıl başarabileceklerini her platformda dile getirdiklerini anlattı.

Batunlu, bu ülkede barış istediklerini, insanların kinden ve nefretten uzaklaşmasını talep ettiklerini ve gerçek anlamda bir federal çözümün olması için çalışacaklarını ifade ederek, bunun için mücadele ettiklerini söyledi.

Batunlu, “Bu ülkede yaşamını sürdüren, vergisini veren her insanın özgürce yaşamasını istiyorum. Tüm bu istediklerimi gerçekleştirebilmek için de mücadele ediyorum ve etmeye de devam edeceğim” dedi.

 











Başa dön tuşu