KıbrısManşet

Anibal: Rejimle mücadele etmek zorundayız

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa milletvekili adayı Behiç Anibal, Servet Vergisi’nin ultra zenginlerin ve sermayedarların emekçinin sırtından elde ettikleri, çoğunlukla kayıt dışı olan zenginliğin devletin kaydı altına alınarak, emekçinin refahı için oluşturulacak fona aktarılması olarak açıkladı

Anibal: Asgari ücret artışı gerekliydi ama yeterli değil

Gıynık Web TV‘de yayınlanan Seçime Doğru programına katılarak Ceren Ercih’in sorularını yanıtlayan Anibal, asgari ücretteki artışın olması gereken bir artış olduğunu ancak yeterli olmadığını söyledi.

Burada önemli olanın emekçiye verilen bu artış karşılığında geri ne alınacağı  olduğunu belirten Anibal, özellikle son yapılan zamlarla emekçinin cebinde yine hiçbir şey kalmayacak açıklamasını yaptı.

“Eşel-mobilin iki ayda bir yapılmasını savunuyoruz”

Bağımsızlık Yolu olarak emekçi halkı temsil etmeyen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun feshedilmesini ve asgari ücretin en düşük kamu maaşına endekslenerek, eşel-mobilin iki ayda bir yapılmasını savunduklarını belirten Anibal, Servet Vergisi konusuna da değindi.

Anibal, Servet Vergisi’nin ultra zenginlerin ve sermayedarların emekçinin sırtından elde ettikleri, çoğunlukla kayıt dışı olan zenginliğin devletin kaydı altına alınarak, emekçinin refahı için oluşturulacak fona aktarılması olarak açıkladı.

“Rejim partileri bizim söylemlerimizi kullanılıyor”

Bağımsızlık Yolu’nun yıllardır dillendirdiği Servet Vergisi’ni seçim dönemi rejim partilerinin de manifestolarına aldığını söyleyen Anibal, “Mücadelemizi bir şekilde görünür kılmaları onur vericidir. Rejim partileri bizim söylemlerimizi kullanılıyor ancak bunların vaat olarak kalmaması, unutulmaması için de mücadelemizi gerek Meclis’te, gerek sokakta sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sözlerinin devamında, “Bağımsızlık yolu olarak bizler vaat etmeyiz rejim partileri eder. Vaat etmek hayal satmaktır, yapamayacaklarını bilmelerine rağmen yapacağız demeleridir” diyen Anibal, “Muhalefete talibiz derken de, rejime muhalefet olduğumuzu, bu rejimin değişmesi gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Adaletin sağlanabilmesi, emekçi, kadın, çocuk haklarının ve ekolojik sistemin korunabilmesi için var olan rejime karşı ben bunları yapıyorum demekle yapılamayacağını belirten Anibal, rejimle mücadele etmek zorundasınız dedi.

“Mevcut rejim partileri yapamayacakları vaatlerle hayal kırıklığı yarattı”

Boykot konusunu da değerlendiren Anibal, mevcut rejim partilerinin yapamayacakları vaatlerle hayal kırıklığı yaratmasından dolayı, boykot çağrısının yapıldığını söyledi.

Boykotun bir hak olduğuna da inandıklarını belirten Anibal, “Ancak gerçek anlamda istediklerimizi alabilmek için sokakta, Meclis’te mücadele yaratmalıyız, örgütlenmeliyiz ve sandığa gidip irademizi göstermeliyiz” dedi.











Başa dön tuşu