KıbrısManşet

Derya: ‘Devleti biz kurduk’ diye naralar atanlar devleti yok sayıyorlar

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili ve Milletvekili adayı Doğuş Derya, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun, Ercan Havalimanı‘nın Türkiye‘nin ‘iç hatlar‘ kapsamına alınacağı ifadelerine çok sert çıktı

Derya: Kıbrıs’ı yurt bilen hiç kimse buna izin vermeyecek

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Derya, sabah saatlerinde Genç TV‘de Nazar Erişkin‘in programına katılan Faiz Sucuoğlu’nun, yaptığı Türkiye ziyaretinde Binali Yıldırım ile de görüştüğünü ve Ercan Havalimanı’nın Türkiye’nin ‘iç hatları’ kapsamına alınacağını açıkladığını hatırlattı.

Bunun Ercan Havalimanı’nın Türkiye illerinde bulunan havaalanları statüsüne indirgenmesi demek olacağını vurgulayan Derya, ayrıca Türkiye’den KKTC’ye yapılacak olan uçuşlarda hiçbir muhaceret işlemi yapılmayacağı anlamına geldiğini de kaydetti.

Derya, ” ‘Devleti biz kurduk, egemen ve eşitiz’ diye naralar atanlar, KKTC’nin devlet havalimanını bir vilayet havaalanı haline getirip devleti yok sayıyorlar. Attıkları her adımla devletin tüm yapılarını ortadan kaldıran bu zihniyete UBP’li arkadaşlar ne diyor bilmiyorum ama Kıbrıs’ı yurt bilen herkes buna izin vermeyecek” dedi.











Başa dön tuşu