KıbrısManşet

Öznaçar: Ülkedeki en büyük problem plansızlık, programsızlık ve denetimsizlik

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Milletvekili adayı Behçet Öznaçar, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun ‘Ercan Havalimanı Türkiye’nin iç hatları kapsamına girecek’ açıklamasına da tepki göstererek, bu açıklamaların da tam bir öngörüsüzlük örneği olduğunu vurguladı

Öznaçar: Ülkedeki en büyük problem plansızlık, programsızlık ve denetimsizlik

Özgür Web TV’de yayınlanan Seçim Özel programında Pınar Barut’un sorularını yanıtlayan Öznaçar, bu dönemde aday olmanın çok riskli olduğunu ancak toplumun bu ateşten gömleği giymeye hak ettiğini belirtti.
Öznaçar, “Beşeri sermaye dediğimiz yetişmiş insanlarımız bu ülkeden göçerken gözü yaşlı analar babalar dedeler kalıyor geriye. Birçoğu bu adaya geri gelemiyor, ülkedeki sistem duvara toslamış durumda. Ben emekli bir askerim, yönetim koordinasyon ve planlama becerilerimi en iyi şekilde kullanabileceğimi biliyorum” dedi.

4’lü hükümet döneminde sayın CTP Genel Başkanı Erhürman’ın gönüllü danışmanlığını yaptığını ve topluma verebileceğin çok şeyi olduğuna inandığını kaydeden Öznaçar, bir baba olarak yurt dışında yaşayan iki kız evladının hasretini çektiğini söyledi.

Gençlerin göç etmesinin aday olmasında çok etkili olduğunu, ülkedeki en büyük problemin de plansızlık, programsızlık ve denetimsizlik olduğunu söyleyen Öznaçar, “Gençlerin önünü açacak hiçbir proje yoktur. Kurulan koalisyon hükümetlerinin ömrü Bizans oyunlarına maruz kaldıkları için çok kısa oluyor ve tolumun önü kapanıyor” ifadelerini kullandı.

“Biz CTP olarak bu toplumu ayağa kaldırmak istiyoruz”

Bazı partilerin koltuklarını garanti etmek için vaat verdiğini ve bu vaatlerin gerçekleşmeyeceğini bildiklerini kaydeden Öznaçar, aidiyet duygusunun erozyona uğratıldığını, insanlar kızgın ve öfkeli olduğunu anlattı.

“1974’den sonra kimsenin yapamadığını bu topluma UBP yaptı” diyen Öznaçar, “Yüzümüzü AB ye dönecekken, doğrudan ticaret tüzüğü ve yardım tüzüğünden faydalanacakken sırtımızı döndük. Yeşil Hat Tüzüğü’yle yurt dışına hellim satacakken plansızlıktan ve atılan nutuklardan sonra geldiğimiz noktaya bir bakın. Biz CTP olarak bu toplumu ayağa kaldırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öznaçar, “Başka bir Kıbrıs yoktur. Ya duvara tosladığımız gibi duvar yıkılıp hep beraber altında kalacağız ve bayrak sallayanlara malımızı mülkümüzü satıp gideceğiz ya da AB’ye yüzümüzü dönüp geleceği planlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Başbakan hemen istifa etsin ve kurmaylarıyla birlikte Kaymakam olsun”

Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun ‘Ercan Havalimanı Türkiye’nin iç hatları kapsamına girecek’ açıklamasına da tepki gösteren Öznaçar, bu açıklamaların da tam bir öngörüsüzlük örneği olduğunu vurguladı.

Öznaçar, “Bağımsız bir devletten bahsediyorsan ve Başbakan çıkıp bunu söylüyorsa hemen istifa etsin ve kurmaylarıyla birlikte Kaymakam olsun. Sen Başbakan olarak oturduğun yerden bunu söyleyemezsin. Böyle bir karar aldığında iç ve dış kamuoyu desteğin nerede? İç basın dış basın desteğin nerede? Uluslararası hukuk desteğin nerede? Bunların hiçbiri yokken böyle bir açıklamayı yapamazsın” dedi.

UBP’nin bütün söylemlerinin birbiri ile çeliştiğini söyleyen Öznaçar, “Sen egemen ve eşitsen karşı tarafla kuracağın diyaloglar da bunun çerçevesinde olmalı” ifadelerini kullandı.

“Ben iktidar olma yolunda bir CTP görüyorum”

UBP’nin tek başına iktidar olmasının mümkün olmadığını, ülke bu haldeyken seçmenin buna izin vermeyeceğini kaydeden Öznaçar, UBP sayesinde insanların siyaset kurumuna kırgın olduğunu anlattı.

Öznaçar, “Yanlış yapılan uygulama ve yönetim tarzlarından insanlar bıktı. Biz sokaktayız ve insanımıza bunu anlatıyoruz. Halkımızın büyük bir çoğunluğu bizimledir. Ben iktidar olma yolunda bir CTP görüyorum. Halkın gönlünde taht kuracak bir Erhürman görüyorum ve tek başına iktidar bir CTP görüyorum. Bu yol açıktır, manipüle edilmiş anketler dışındaki tüm anketler bunu söylüyor” dedi.

“23 Ocakta mühür vuracak ve bizi tek başına iktidar olarak Meclis’e göndereceksiniz ki; biz de sizler için çalışabilelim, üretebilelim”

Milletvekilliğini bir meslek olarak görmediğini, Meclis’teki koltuğa bu yüzden ihtiyacı olmadığını ancak memleket gailesi nedeniyle aday olduğunu anlatan Öznaçar, son olarak şunları kaydetti;

“İnsanca bu ülkede yaşama gailemiz var. Bu yüzden lütfen sandığa gidin ve Anayasa’dan güç alan bu hakkınızı hiçbir zümrenin baskısı altında olmadan sandığa yansıtın ki 24 Ocak’tan sonra bu duvara toslayan düzenin altında hep beraber kalkalım. CTP’ye 23 Ocakta mühür vuracak ve bizi tek başına iktidar olarak Meclis’e göndereceksiniz ki; biz de sizler için çalışabilelim, üretebilelim. Yaptık gene yaparız”











Başa dön tuşu