KıbrısManşet

Yalçın Sucuoğlu’nun hem iş bilmediğini hem tehdit savurduğunu söyledi

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Milletvekili adaylarından Doğa Yalçın, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun ‘Benden önceki dönemde Meclis toplanamıyordu’ ifadelerini de eleştiren Yalçın, bahsedilen dönemin yine Sucuoğlu’nun kendi partisinin Başbakanlığında kurulmuş bir hükümetin dönemi olduğunu hatırlattı

Yalçın: Akaryakıt taşıyacak tanker bulamayan bir Başbakan ve partisi bu ülkeyi yönetmeye aday

Yalçın, Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun Haber Kıbrıs’ta yayınlanan Günaydın Haber Kıbrıs programında Hüseyin Ekmekçi’ye yaptığı “Akaryakıtı taşıyacak tanker bulamadık” açıklamasına tepki gösterdi.

Yalçın, “En ufak sorunda bile akaryakıt taşıyacak tanker bulamayan bir Başbakan ve partisi bu ülkeyi yönetmeye aday” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Unutmak Başbakan’ın işine geliyor ve halkı da balık hafızalı zannediyor”

Sucuoğlu’nun ‘Benden önceki dönemde Meclis toplanamıyordu’ ifadelerini de eleştiren Yalçın, bahsedilen dönemin yine Sucuoğlu’nun kendi partisinin Başbakanlığında kurulmuş bir hükümetin dönemi olduğunu hatırlattı.

Yalçın, “Unutmak Başbakan’ın işine geliyor ve halkı da balık hafızalı zannediyor. UBP iktidarlarında meclis, hiçbir zaman doğru düzgün toplanamadı. Meclisi toplayamayan UBP ve Sucuoğlu bu ülkeyi yönetmeye aday. Sucuoğlu bir de ‘Mühür kıranı tespit ettiğim anda 50 milletvekiline bilgi vereceğim ve basına açıklayacağım’ dedi. Yani Sucuoğlu açık açık kendi partilisi eğer ki UBP’ye mühür vurmak yerine, karma oy kullanırsa kendi partililerini ifşa edeceğini söyleyerek tehdit ediyor” dedi.

“Bu zorba tavır ülkeyi yönetmeye aday, öyle mi?”

“Sucuoğlu oy kullanma kabinlerine tek tek girip, partililerinin oylarını kontrol mu edecek, yoksa partilileri kullandığı oyun fotoğrafını UBP merkezine mi gönderiyor?” diye soran Yalçın, Başbakanın kendi partililerine yaptığı müdahalenin hem demokrasiye aykırı hem de baskıcı olduğunu kaydetti.

Yalçın, “Bu zorba tavır ülkeyi yönetmeye aday, öyle mi?” ifadelerini kullandı.

Sucuoğlu’nun aynı yayında ‘Atmak istediğim radikal kararlarla ilgili sorun çıkabilir. 26 milletvekili, 26 Başbakandır’ ifadelerine de değinen Yalçın, Sucuoğlu’nun aslında topluma, kendi partililerine ve kendi milletvekili adaylarına, “Eğer UBP 26 milletvekili çıkarır ve ben de Başbakan olursam, o şekilde kurulacak hükümette 26 UBP’li milletvekili beni sürekli tehdit eder, benden Bakanlık ya da başka taleplerde bulunurlar. Bu sebeple de ben, kendi partilim olan 26 milletvekiline güvenmiyorum. Halk bize daha fazla oy atsın, daha fazla milletvekili çıkaralım. Bu sayede ne beni kendi partili milletvekillerim tehdit etsin, ne de ben onlara karşı güvensizlik sorunları yaşayayım” demek istediğini söyledi.

Yalçın, “Böyle bir başbakan ve böyle bir parti bu ülkeyi yönetmeye aday” şeklinde konuştu.











Başa dön tuşu