KıbrısManşet

Kurt: Acil Servis ve sağlıkta bitmeyen şiddet var

Bağımsızlık Yolu Milletvekili adayı ve sağlık çalışanı Bülent Kurt, geçtiğimiz günlerde yaşanan sağlıkta şiddet olayını anlatarak, Kamusal sağlık alanında can güvenliği içinde hizmet vermek istediklerini söyledi

Kurt: Sağlık çalışanları sözlü ve fiziki saldırıya uğradı

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, 11 Ocak’ta saat 21.30 sıralarında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi‘nin Acil Servisi’nde kamusal sağlık hizmeti veren sağlık emekçilerinin saldırıya uğrayıp darp edildiğini anlattı.

Kurt, “Kamusal sağlıktan doğal olarak faydalanmak isteyen hasta, muayene odasında maske takmadığı için kendisini uyaran hemşirelere önce sözlü ardından da vücut bütünlüğüne zarar verecek şekilde fiziki saldırı gerçekleştirip darp etmiştir” dedi.

“Kamusal sağlık hizmetini can güvenliği içinde vermek istiyoruz”

Bu saldırı gerçekleştiği sırada intörn doktorun müdahale etmek istemesine rağmen fiziki şiddetle karşılaşıp aynı şekilde darp edildiğini, alanda bulunan diğer hastaların da can güvenliğini tehlikeye atan saldırganın, servis görevlisinin çıkan arbedeyi fark ederek alana gelip kendisini sakinleştirmek istediğini ancak saldırganın yakınları tarafından etkisiz hâle getirildiğini belirtti

Kurt, “Kamusal sağlık alanında sağlık emekçilerine uygulanan sözlü ve fiziki şiddet olayları katlanarak artmaktadır. Siyasal iktidarsızlığın her geçen gün bu ve buna benzer olaylara seyirci kalması, hastaların ve personelin can güvenliğini sağlamaması, sermaye hastanelerinin yanında durarak görmezden gelmesi kabul edilemez. Kamusal sağlığı can güvenliği içinde vermek istiyoruz. Şiddetin her türlüsüne, sağlık emekçilerinin şiddete uğramasına kesinlikle hayır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu