KıbrısManşet

Kişmir: Sayın Sucuoğlu; geçen dönemde Başbakan sizdiniz, o makamda işiniz ne?

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir, Sınırüstü‘ndeki Halk Vafkı Yaşamevi‘ndeki skandal görüntüler sonra Vakıflar İdaresi‘nin her şeyden haberi olduğu halde sustuğunu söyleyerek, Başbakan Faiz Sucuoğlu‘na ise kendi cümleleriyle yüklendi; Sayın Sucuoğlu, o makamda işiniz ne?

Kişmir: Vakıflar İdaresi’nin kendisine bağlı olan Halk Vakfı’nı suçlaması ve kendisini yaşanan vahşetten arındırması tam bir ikiyüzlülüktür

Sendika adına yazılı açıklama yapan Kişmir, son günlerde gerek Kalkanlı Yaşam Evi’nde, gerekse de Sınırüstü’nde bulunan Halk Vakfı Yaşam Sitesi’nde yaşanılan insanlık dramının, bir kez daha içerisinde yaşadığımız bu yapının toplum için değil belirli bir zümre için var olduğunu gösterdiğini belirtti.

Kişmir, “Ortaya çıkan dehşet verici görüntüler sonrasında hükümet kanadı ile Vakıflar İdaresi tarafından yapılan açıklamalarla, bu insanlık dramından sorumlu olan kesimlerin hiç yüzlerinin kızarmadığını ve kamuoyuna rağmen sorumluluk almaktan kaçtıklarını onlar adına utanarak takip ediyoruz. Özellikle Vakıflar İdaresi’nin kendisine bağlı olan Halk Vakfı’nı suçlaması ve kendisini yaşanan vahşetten arındırması tam bir ikiyüzlülüktür” dedi.

“Vakıflar sessiz kalmayı tercih ettiğini açıkça itiraf etmiştir”

Kişmir açıklamasına şöyle devam etti;

“Ayrıca Vakıflar İdaresi tarafından yapılan açıklamada ‘Daha önce defalarca Halk Vakfı’nı uyardık’ denmesi, Vakıflar İdaresi’nin de bu yaşananlardan haberdar olduğunu, kılını dahi kıpırdatmadığını ve Sınırüstü’nde insanlık dramı yaşanırken bunu yetkili hiçbir makamla paylaşmayıp sessiz kalmayı tercih ettiği açıkça itiraf edilmiştir.

Sadece bu bile yaşanılan insanlık dramından Vakıflar İdaresi’nin de sorumlu olduğunu, suçu bilip de gizlemekten yasal işleme tabi tutulması gerektiğini gösteriyor.

“Sayın Sucuoğlu, o makamda işiniz ne?”

Hükümet adına ‘Bu insanlara bakmazsak burada ne işimiz var’ diyen Başbakan Faiz Sucuoğlu’na ise hatırlatmak isteriz ki; gerçekleşen erken seçim öncesinde hükümette partiniz, Başbakanlık koltuğunda da kendiniz vardı.

Yani, bu insanlara bakamadınız Sayın Sucuoğlu.

Dolayısıyla biz size soruyoruz;
-O makamda işiniz ne?”











Başa dön tuşu