KıbrısManşet

Maviş: Devlet kendine sorumluluk payı çıkarmalı ve üzerine düşeni yapmalıdır

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreteri Burak Maviş, Sınırüstü Yaşlı Bakım Evi ile ilgili ortaya çıkan görüntülerin ve insanlara sunulan koşulların utanç verici olduğunu belirtti

Maviş: Çocukları koruyacak adımlar atılmadığı gibi, yaşlılarımızı da koruyacak mekanizma kurulmamış

Yazılı açıklama yapan Maviş, başta devletin ayıbı olan bu durumun, görüp de susanların ve birlikte hizmet alan yaşlıların yakınlarının da ihmalinin büyük olduğunu söyledi.

Çocukları koruyacak somut adımların atılmadığı gibi, yaşlıları da koruyacak sosyal bir mekanizma kurulmadığını ya da  kurulmak istenmediğini belirten Maviş, “Yuvacık Ağıllar Bölgesi’nde Aralık 2018’de 13 yaşındaki Mahir, askeri mühimmatın patlaması sonucu hayatını kaybedeli üç yıl olmuş, siyasiler taziye mesajlarından öteye gidemediği gibi sorumluları araştırmamış, kimseyi yargılamamış ve çocuk koruma politikalarını hayata geçirmemiştir” dedi.

“Bu koşulların sorumlularını yargı önünde sorgulamamız elzemdir”

Sınırüstü Yaşlı Bakım Evi’nin koşullarının basına defalarca yansıdığını söyleyen Maviş, “Ne olduğunu biliyoruz. Bu koşulların sorumluları, bu utancı yaşatanları, atasını arayıp sormayanları da yargı önünde sorgulamamız elzemdir” dedi.

Maviş, yaşanmış olan utanç verici olayın, devleti yönetenlere ışık tutmalı, yaşlılarımızın bakımının devlet eliyle yürütüleceği bir mekanizma kurmaya milat olmalıdır diyerek, bu saatten sonra söz değil, atılacak olan somut adımların yaşanan bu utancı dindireceğini vurguladı.

“Külliyede oturma hayali kurmak yerine, yaşlılara hak ettikleri hizmeti verecek bakım evlerinin kurulması gerekir”

Maviş’in açıklamasının devamı şöyle:

“Çocukları ihmal ve istismardan koruyacak, yaşlıları yalnızlığa, yokluğa terk etmeyecek politikalara ve binalara acil ihtiyacımız olduğu ortadadır

Külliyede oturma hayali kurmak yerine her bölgede çocukları koruyacak mekanizmaların, yaşlılarımıza hak ettikleri hizmeti verecek bakım evlerinin kurulması için Meclis bugünden itibaren görev üstlenip işe başlamalıdır” diyen Maviş, “İnsanlarımızın hayatı ve onuru özele veya vakıflara devredilecek bir meta değildir. c

Konunun takipçisi olacağımızı hatırlatır, sorumluların peşinin bırakılmaması noktasında basına ve kamuoyuna çağrı yaparız”











Başa dön tuşu