KıbrısManşet

Korkmazhan: “Madem çok ısrarcısınız bir kahve içelim” cevabını aldık

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit‘in ‘Güç birliği için defalarca Sol Hareket ile görüştük, olmadı’ sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi

Korkmazhan: Özyiğit kamuoyunu yanıltmaya ısrarla devam ediyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan, solda toparlanmaya ve güç birliği oluşturmaya ihtiyaç duyulan ve bu yönde çalışmalar yaptıkları bir dönemde bunları yazmak istemeyeceğini ancak TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit’in, seçim öncesi süreçte yürütülen solda güç birliği çalışmaları ile ilgili kamuoyunu yanıltıcı söylemlerde bulunmaya ısrarla devam etmesinin, yaptığı her açıklama da ‘Sol Hareket’le defalarca görüştük, olmadı’ diyerek neden olmadığını açıklamamasının, bu açıklamayı zorunlu kıldığını belirtti.

Korkmazhan, “Öncelikle ‘defalarca görüşme’ konusuna değinmek istiyorum. Çünkü niyet bakımından önemli bir noktadır. Biz güç birliği ile ilgili çalışmalara Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde başladık. Yani seçim üstü bir çalışma değildi. Sn Özyiğit ve TDP MYK’sından arkadaşlara, Sn Akıncı’nın adaylığı çerçevesinde sağlanan birlikteliği, seçim sonrası dönemde de devam ettirmek için bir formül oluşturma önerisinde bulunduk ve bunun için randevu talep ettik. Aldığımız cevap ‘Cumhurbaşkanlığı seçimleri geçsin konuşalım’ oldu” dedi.

“Madem çok ısrarcısınız bir kahve içelim”

Siyasi tarihin en ağır müdahalelerinin yaşandığı ve solda güç birliğinin daha da önem kazandığı seçim sonrasında yine toplantı için randevu talebinde bulunduklarını ancak aldıklarını cevabın ‘size döneceğiz’ olduğunu anlatan Korkmazhan, bunun üzerinden aylar geçtiğini, yine aradıklarını, güç birliği için randevu taleplerini yinelediklerini, aldıkları cevabın da yine ‘size döneceğiz’ olduğunu aktardı.

Korkmazhan, “Üzerinden aylar geçti. Yine aradık. Randevu talebimizi yineledik. Aldığımız cevap ‘Kongremiz var, kongre öncesi resmi görüşme yapamayız. Ama madem çok ısrarcısınız bir kahve içelim’ oldu. Sn Özyiğit ile ‘bir gave’ içtik. Kendisine güç birliğinin önemini ve bu yönde birlikte çalışma yapmamız gerektiğini, buna hazır olduğumuzu söyledik. Aldığımız cevap ‘Kongreyi atlatalım da konuşuruz’ oldu. TDP kongresi sonrası yine aradık. Görüşme talebinde bulunduk. Aldığımız cevap, ‘size döneceğiz’ oldu” dedi.

“Çatı partisi, olmazsa da TDP etrafında bir demokrasi ittifakı oluşturalım dedik”

TDP ile randevu talepleri kabul görmediği için resmi hiçbir görüşme gerçekleştiremediklerini, dolayısıyla ‘defalarca görüştük, olmadı’ denmesinin doğru olmadığını vurgulayan Korkmazhan, Özyiğit ile içtikleri ‘bir gave’ esnasında güç birliği ile ilgili kendisine sundukları önerileri paylaştı;

“1-Çatı partisi oluşturalım, bir araya gelelim. Kabul görmez ise

2-TDP etrafında bir demokrasi ittifakı oluşturalım, seçimlerde birlikte hareket edelim. “Yada sizin bir öneriniz varsa onu da konuşmaya hazırız” dedik. Yaptığımız önerilerin hiçbiri TDP MYK’sı tarafından kabul edilmedi. Bizlere herhangi bir güç birliği teklifi için geri dönüş de yapılmadı” ifadelerini kullandı.

“Ortak Çalışma Grubu oluşturmayı önerdik. Kabul görmedi”

Korkmazhan şöyle devam etti;

“Şunu da not etmekte fayda var. Seçimlerden az bir süre önce Sol Hareket olarak sosyal bir buluşma organize ettik. Yemekli bir buluşma gerçekleştirdik.

Bu yemek de Sn. Tufan Erhürman, Sn. Erdoğan Sorakın, Sn. Cemal Özyiğit, Sn. Halil Hızal, Sn. Murat Kanatlı, Sn. Halil Karapaşaoğlu ve Sol Hareket’ten, ben, Besim Baysal, Orhan Erönen, Semen Saygun ve Hüseyin Demirel hazır bulundu.

Ülkenin içinde bulunduğu durumu birlikte değerlendirdik ve güç birliği için nasıl bir çalışma yürütülebilir üzerine konuştuk. Sol Hareket olarak, ortak bir muhalefet programı oluşturmak ve en geniş demokratik birliği sağlamak için Ortak Çalışma Grubu oluşturmayı önerdik. Kabul görmedi.

“TDP görüşme taleplerimizi kabul etmedi”

Seçimlere çok az bir süre kala, yine TDP ile görüşme talebinde bulunduk. Görüşme talebimiz yine kabul edilmedi.

TKP konusunda ise şunu belirtmekte fayda var. TKP ile yaptığımız görüşmeler de, her türlü güç birliğine hazır olduklarını, bu yönde bize “açık çek” verdiklerini söylediler. TDP yöneticilerine TKP’nin bu tavrını defalarca ilettik. Ancak bu konuyu konuşmadılar bile.

“TDP’nin seçimler de yaşadığı başarısızlığın sorumlusu TDP MYK’sıdır”

Sonuç itibarı ile solda güç birliği oluşturulamamasının en büyük sorumlularından bir TDP MYK’sıdır. TDP’nin seçimler de yaşadığı başarısızlığın sorumlusu da ne Sn Akıncı, ne de sandığı boykot edenlerdir.

Sorumlu her türlü güç birliği çabalarını ve önerilerini elinin tersi ile iten TDP MYK’sıdır.

Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada solda güç birliği ve en geniş demokratik birlik için çalışmaya devam edeceğiz.

Kamuoyunun bilgisine”











Başa dön tuşu