KıbrısManşet

“Taraflar anlaşamazsa Bm Genel Sekreteri Guterres Özel Danışman atamayacak”

Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum liderlerle hafta başında görüşen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Colin Stewart’ın ikinci tur görüşme planları yaptığı iddia edildi

“Taraflar anlaşamazsa Guterres Özel Danışman atamayacak”

Alithia gazetesi Colin Stewart’ın, liderlerle ayrı ayrı yaptığı görüşmelerde, özellikle BM Kıbrıs Özel Danışmanı atanması konusunda herhangi bir gelişme sağlayamadığı ancak ikinci tur görüşmeler bulunmayı da planladığını iddia etti.

Tarafların, Özel Danışmanın görev ve yetkilerinin neler olacağı konusunda uzlaşamadıklarını hatırlatan gazete, tarafların uzlaşmazlığının sürmesi durumunda BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in atama yapmasının beklenmediğini vurguladı.

İngiltere AB Bakanı Harris’den iki toplumlu iki kesimli federasyona destek

Öte yandan Haravgi gazetesi, İngiltere’nin AB İşleri Bakanı Chris HeatonHarris’in, ülkesinin Kıbrıs sorununa, BM parametrelerine ve siyasi eşitliğe dayalı iki toplumlu iki kesimli federasyon temelinde bir çözüm bulunmasını desteklemeyi sürdüreceğini açıkladığını yazdı.

Habere göre Harris, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslırumların Milli Kıbrıs Federasyonu Derneği Başkanı‘na gönderdiği yanıt mektubunda, bu tür bir çözüm modelinin, tarafların endişelerine yanıt verecek kadar geniş bir model olduğunu belirtti.

Harris ülkesinin, BM Güvenlik Konseyi’nin Maraş’a ilişkin kararları ile Kıbrıs Cumhuriyeti’nin uluslararası tanınmış Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB) faaliyetlerini de desteklediğini vurguladı.











Başa dön tuşu