KıbrısManşet

Nava: 2 Şubat’ta ilk Kıbrıslıtürk üretici helim tescili için başvurusunu yaptı

Avrupa Komisyonu Yapısal Reform Destekten Sorumlu Genel Direktör Mario Nava, Kıbrıs müzakerelerinin şu an durgun bir zeminde olduğunu ancak bunun bir kırılma noktası ile değişeceğini söyleyerek, Euro kullanımı konusunda da AB’nin Kıbrıs’ın yeniden birleşmesiyle birlikte yardımcı olabileceğini belirtti

Nava: Hellim tescili için, ilk Kıbrıslıtürk üretici başvurusu 2 Şubat’ta yapıldı

Kıbrıs’ta temaslarda bulunan Nava, Kıbrıs Genç TV Haber Müdürü Fatma Kişmir’in sorularını yanıtladı.

AB Bilgi Merkezi‘nde yer alan mülakatta konuşan Nava, öncelikle Covid nedeniyle Avrupa Birliği‘nin (AB) Kıbrıslıtürklere yaptığı yardımla ilgili bilgi verdi.

Nava, ilk Kıbrıslıtürk üreticinin ‘Hellim tescili‘ için ilgili makam olan Bureu Veristas’a başvuru yaptığını belirterek, başvuruların arkasının geleceğini umduğunu söyledi. Nava başvurunun 2 Şubat tarihinde yapıldığını ifade etti.

“Müzakereler durgun bir dönemde ancak bunun bir kırılma noktasıyla değişecek”

Mario Nava Kıbrıs’ta varılacak çözümün AB müktesebatına uygun olması gerektiğini belirterek bunun iki bölgeli, iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı ve Birleşmiş Milletler (BM) zemininde bir çözüm olduğunu vurguladı.

Nava şu an Kıbrıs müzakerelerinde durgun bir dönemde olunduğunu belirtti ancak bunun bir kırılma noktası ile değişeceğini söyledi.

Mario Nava kuzeyde Euro kullanımı konusunda AB’nin Kıbrıs’ın yeniden birleşmesiyle birlikte yardımcı olabileceğini belirtti.











Başa dön tuşu