KıbrısManşet

Uzkan: Propaganda dönemi boyunca rejim partileri halka cennet vaat etti

Bağımsızlık Yolu, Cumhuriyet Meclisi‘nde yeni vekillerin yemin töreni sırasında Meclis önünde basın açıklaması yaparak, sokakta mücadeleye devam edeceklerini ve rejim partilerinin takipçi olacaklarını vurguladı

Uzkan: Propaganda dönemi boyunca tüm rejim partileri halkımıza cennet vaat etti

Basın açıklamasını okuyan Bağımsızlık Yolu’ndan Sevgül Uzkan, bugün burada yeni seçilen milletvekillerinin göreve başlaması ve yemin töreni vesilesiyle bulunduklarını, daha seçimler biter bitmez, hükümet ve bakanlık alternatiflerini konuşmaya başlayan, kişisel al-ver hesaplarına gömülen rejim partilerine; Bağımsızlık Yolu olarak halkın çok ciddi ekonomik sıkıntılarla boğuştuğunu hatırlatmayı görev bildiklerini belirtti.

Uzkan, “23 Ocak seçimlerinin propaganda dönemi boyunca tüm rejim partileri halkımıza cennet vaat etti. Bu vaatler bol keseden sıralanırken, tüm propaganda dönemi boyunca vurguladığımız bir gerçeğin altını burada bir kez daha çizmek isteriz; Vaatler dönemi sona erer ermez, rejim partileri bizlere mazeretleri sıralamaya başlayacaklar demiştik. Bu mazeretler daha şimdiden işitilmeye, hükümet kurmak için girişilen çeşitli pazarlıklarda, seçim dönemi boyunca vaat edilenlerin hayata geçirilmeyeceği itiraf edilmeye başlandı bile” dedi.

“Bu ülkede hükümet olmak iktidar olmak anlamına gelmez, asıl iktidar kapkaççı sermaye odakları ve AKP yetkilileridir”

Bağımsızlık Yolu olarak bu ülkede hükümet olmanın iktidar olmak anlamına gelmediğini bir kez daha vurgulamak istediklerini söyleyen Uzkan asıl iktidarın, kapkaççı sermaye odakları ve AKP yetkilileri olduğunu, halkın yaşadığı ekonomik sıkıntıların kaynağında da bu kapkaççı sermayenin kısa vadeli kâr hırsının yattığını vurguladı.

“Tüp gaz zammı, elektrik kesintileri, her geçen gün pahalılaşan temel ihtiyaç maddeleri, akaryakıt zamları ve eriyen alım gücümüz; emekçiler için giderek büyüyen bir yoksulluk anlamına geliyor” diyen Uzkan, tüm bunlardan kâr eden odakların sermayedarlar olduğunu, hükümetlerin ise sadece bu sermaye odaklarını gizleyen paravan görevi gördüğünü belirtti.

“Partimiz önümüzdeki dönemde, rejim partilerinin takipçisi olmaya devam edecek”

Zenginlerin her geçen gün daha da zenginleştiğini, emekçi halkın ise fakirleştiğini, halk fakirleştiği için de zenginlerin daha da zenginleştiğini anlatan Uzkan, bu durumu tersine çevirmenin yolunun, zenginlere hizmet eden mevcut rejim yapısını reddetmekten geçtiğini söyledi.

Uzkan, “Emekçilerin partisi Bağımsızlık Yolu, mevcut rejim partileri ile böyle bir dönüşümün mümkün olmadığını, emekçi halkın kurtuluşunun kendi mücadelesinin eseri olacağını vurgular. Partimiz önümüzdeki dönemde, rejim partilerinin takipçisi olmaya, halka sıralayacakları mazeretlerin maskesini düşürmeye devam edecektir. Bu çerçevede en can yakıcı sorunlarımızdan birisi olan ekonomik sıkıntıların çözümü için halktan yana politikaları vurgulayacağız” dedi.

“Asgari Ücret, Servet Vergisi, kamusal sağlık ve eğitim hakkı…”

Uzkan şöyle devam etti;

“Rejim partilerine hatırlatırız ki; halkın alım gücünün yükseltilmesi için Asgari Ücret en düşük kamu maaşına eşitlenmeli ve hayat pahalılığı iki ayda bir maaşlara yansıtılmalıdır.

Bunun yanında Anayasal halk olan eğitim ve sağlık tamamen ücretsiz ve kaliteli bir şekilde devlet tarafından sağlanmalıdır. Kamusal kaynakların özel sermayeye aktarılması demek olan teşvikler, muafiyetler, hibeler tamamen durdurulmalı ve başta eğitim ve sağlık olmak üzere, kamuya kaynak aktarılmalıdır.

“Mobbing Yasası, Vatandaşlık Yasası, Özerk Tiyatro Yasası, İş Yasası…”

Servet Vergisi alınarak toplu taşıma, sosyal konut, kooperatifçilik ve üretim alanlarına kamusal yatırım yapılması da önümüzdeki dönemde Bağımsızlık Yolu’nun talepkar olacağı konular arasında olacaktır.

Partimiz yeni dönemde halkımızın yararına yapılması gerektiğini düşündüğü yasalar konusunda da, hem takipçi olacak hem de hukukçuları vasıtasıyla ilgili yasaları hazırlayarak Meclis gündemine taşıyacaktır. Bu çerçevede partimiz tarafından öncelikli olarak gündeme alınacak olan yasalar şu şekildedir:

Mobbing Yasası, Vatandaşlık Yasası, Özerk Tiyatro Yasası, İş Yasası’nda yapılacak değişikliklerle Ebeveynlik izinlerinin düzenlenmesi ve Hamileyken işten çıkarmanın yasaklanması, Kadın çalışanların yıpranma payının yeniden yasalaşması, Asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesi, Servet Vergisi’nin yasalaşması, Sigorta emeklilerinin maaşlarının asgari ücretin altında kalmayacak şekilde düzenlenmesi, Özel Hayatın Gizliliğinin korunmasına ilişkin yasada gazetecilerin yargılanmasını önlemek için düzenleme yapılması, Bilişim Suçları Yasası’nın basın özgürlüğü ile ifade özgürlüğü ve haberleşmenin gizliliğini ihlal edici maddelerinin tadil edilmesi, Fasıl 154’de kadına yönelik şiddetin suç olarak tanımlanarak yüz kızartıcı suç kapsamına alınması ve Müfsit Niyetli yayınlar ile ilgili düzenlemenin kaldırılması.

“Seçimden sonra da sokakta mücadele etmeye devam edeceğimizi vurgulamıştık”

Bağımsızlık Yolu tüm bu adımların atılabilmesi için özel sektör emekçilerinin örgütlü mücadelesinin şart olduğunun bilinciyle özel sektörde 10 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinde sendikasız işçi çalıştırmanın yasaklanması için mücadele etmeye devam edecektir.

Propaganda dönemi boyunca, seçimden sonra da sokakta mücadele etmeye devam edeceğimizi vurgulamıştık. Partimiz şu andan itibaren rejim partilerinin ensesinde olmaya, halkın haklarını savunmaya devam edecek; hem yasa çalışmaları hem de sokak mücadelesi ile halkın hakları mücadelesini yükseltecektir.

Rejim partilerinin sermayedarlara paravan oldukları bu düzenin maskesini düşüreceğiz, emekçi iktidarını kurmak için mücadele edeceğiz. Çünkü artık emekçilerin partisi vardır”











Başa dön tuşu