KıbrısManşet

Korkmazhan: Atanmış kayyum Tatar’ı şiddetle protesto ediyoruz

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın, Maraş’ın yasal sahiplerine iadesi karşılığında Ercan Havaalanı ve Mağusa Limanı’nın açılması önerisini  reddeetmesini şiddetle protesto ettiklerini söyledi

Korkmazhan: Böylesi önemli bir önerinin reddedilmesi en başta Kıbrıslı Türk toplumuna yapılan bir kötülüktür

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korkmazhan, ‘atanmış kayyum’ olarak nitelediği Tatar’ın, ‘güven arttırıcı önlemler‘ çerçevesinde Maraş’ın yasal sahiplerine iadesi karşılığında Ercan Havaalanı ve Mağusa Limanı’nın açılması önerisini egemen eşitlik safsatasını öne sürerek reddetmesine sert çıktı.

Maraş’ın iadesinin, Mağusa Limanı ve Ercan Havalimanı’nın eşzamanlı açılmasının, kapsamlı çözüm süreci ve toplumlararası ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını, bunun yanında tüm dünya ile doğrudan ticaret ve doğrudan ulaşım fırsatı yakalanabileceğini söyledi.

“Üretim, turizm ve diğer hizmet sektörlerinin gelişmesi önündeki engeller bir anda kalkacak. En önemlisi böylesi bir güven arttırıcı önlem ile toplumlararası federal kültürün ve işbirliğinin gelişmesi ivme kazanacaktır” diyen Korkmazhan, böylesi kapsamlı bir önemi olan önerinin reddedilmesinin en başta Kıbrıslı Türk toplumuna yapılan bir kötülük olduğunun altını çizdi.

“BM kararlarına rağmen Tatar’ın izlediği politika içi boş bir hamaset”

Atanmış kayyum olduğunu söylediği Tatar’ın, Maraş ve iki devletli çözüm konusunda saplanıp kaldığı politikanın içi boş bir hamaset olduğunu kaydeden Korkmazhan “BM Güvenlik Konseyi kararlarına rağmen bir Kıbrıs politikası, kendini kandırmaktan başka bir şey değildir” dedi.

Maraş ile ilgili atılacak her adımın 550 ve 789 no’lu BM Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olmasının şart olduğunu, bu gerçeğin bilinmesine rağmen Maraş konusunda hamasete devam edildiğini vurgulayan Korkmazhan, Ersin Tatar’ın çözümsüzlük politikası ile Kıbrıslı Türk toplumunu çıkmaz ve belirsizliğe hapsettiğinin altını çizdi.

Maraş, Ercan ve Mağusa limanı önerisinin, güven arttırıcı önlemler çerçevesinde hayata geçirilmesini talep eden Korkmazhan, müzakere sürecinin ise BM parametreleri temelinde federasyon hedefi ile yeniden başlatılması çağrısında bulundu.











Başa dön tuşu