KıbrısManşet

Refikoğlu: Meslek odalarının doğru şeyleri söylemediğini iddia etmek çok ağır bir suçlamadır

Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu, Mehmetçik Belediyesi Meclisi’nin Mehmetçik İmar Planı’yla ilgili kararını düzelterek Şehir Planlama Dairesi’nce yürürlüğe konulması için gerekli işlemleri başlatmasının sevindirici olduğunu, konunun takipçisi olacağını belirtti

Refikoğlu: Kirli oyunlarına meslek odamızı alet etmeye çalışan her kim varsa karşısındayız

Oda’nın görev ve amacının, “kamu yararını önde tutarak, bilimsel gerçeklerle ülkenin daha planlı bir şekilde gelişmesini sağlamak” olduğuna işaret eden Refikoğlu, “Bunun yanında olan herkesle her zaman beraber çalışmaya hazırız. Ama kirli oyunlarına meslek odamızı alet etmeye çalışan her kim var ise bunun karşısında olduğumuzu ve tüm kamuoyu ile bunu paylaşacağımızı bildiririz” dedi.

“Meslek odalarının doğru şeyleri söylemediğini iddia etmek çok ağır bir suçlamadır”

Refikoğlu, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’nin dünkü açıklamasında Oda’ya ilişkin sözlerine yanıtında “Bu ülkenin ve dünyanın en saygın kurumlarından biri olan meslek odalarının doğru şeyleri söylemediğini iddia etmek çok ağır bir suçlamadır” ifadelerini kullandı.

Refikoğlu, Sarıçizmeli’ye Mehmetçik İmar Planı’na ilişkin şu soruları sordu:

“Mehmetçik İmar Planı, Birleşik Kurula sunulmadan önce halktan ve kurum kuruluşlardan gelen taleplerden ayrı Belediye olarak sizlerin 1300 dönümlük bir talebi oldu mu?

“Bu talepleri yaparsanız ben tüm meclis üyelerini ikna edeceğim ve plan oy birliği ile onaylanacaktır.” cümlesini Oda başkanımıza söylediniz mi?

O dönemki Birlik Başkanımıza söylediniz mi?

Bunları isteme nedeniniz ne idi? Bu talepler kimlerden geldi?

Bahsettiğimiz talepler, projede çalışan üyelerimiz tarafından uygun bulunmamasına rağmen Daire Müdürü Türkmen Yiğitcan’ın baskısı ile yaptırıldı. Bunlar yapılmış olmasına rağmen neden Belediye Meclisi’nden “Koşullu Evet” çıkmıştır?

Bu “Koşullu Evet”in hiçbir yasa ve tüzükte yeri olmadığını hem odamız hem daire çalışanı üyelerimiz sizlere iletti mi? Bu koşullarda neler vardı?

Bu koşullar kimler tarafından istenmiştir?

“Koşullu Evet” kararının çıkmasının sebebi olarak Odamızı iletişim kurmamak ve çözüm üretmemek ile suçlayarak Odamızdan beklentiniz ne idi Sayın Cemil Sarıçizmeli?

Bugüne kadar tüm mücadelesini hukuksal çerçevede gerçekleştiren Odamızın, yasa ve tüzüklere aykırı çözüm üretmesi mi beklenmekteydi?

İletişim kurmama noktasında; odamız üyeleri, odamız başkanı ve birlik başkanı sizinle görüşüp, birleşik kurula sunulan doküman üzerinde değişiklik yapmanın usulsüz olduğu sizlere bildirilmiş miydi?

Ekte sunduğumuz haritada, kırmızı ile gösterilen ve açılması talep edilen alan koşul olarak sunuldu mu?

Bu alan içerisinde gösterilen parseller için meclis üyesi Hüseyin Bey’in eşi adına Belediye’ye talep başvurusu yapıldı mı? Eğer talep gelmediyse planı neden koşullu olarak onayladınız?

Biz yukarıdaki soruların cevaplarını biliyoruz, beklentimiz ise Belediye’nin bunları, belgeleri ile şeffaf bir şekilde açıklamasını talep ederiz”

“Ortada bir yanlış varsa bunun bedelini ödemeye hazırız”

“Tüm süreç boyunca Mehmetçik İmar Planı’na tam destek veren odamızı bu şekilde suçlamak kimsenin olmadığı gibi Sayın Cemil Sarıçizmeli’nin de haddine değildir” diyen Refikoğlu, ortada bir yanlış varsa bunun bedelini ödemeye hazır olduklarını söyledi.

 











Başa dön tuşu