KıbrısManşet

Pehlivan’dan Mehmet’e tehdit: Ben sana çelenk hazırlayacağım, merak etme

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen), Kıbrıs Postası yazarlarından Vatan Mehmet‘in, Halil Falyalı suikasti ile ilgili bir sosyal medya paylaşımına, Falyalı’nın sahibi olduğu Gündem Kıbrıs‘ın Genel Yayın Yönetmeni Alihan Pehlivan tarafından ‘tehdit‘ içerikli yorum yapılmasına sert tepki gösterdi

Basın-sen: Medya ve güvenlik güçlerinin tutumu tartışmaya açık bir hal almıştır

Basın-sen Yönetim Kurulu tarafından, Bulut Akacan’ın babasına yapılan silahlı saldırı ve Falyalı suikastiyle ilgili pois tarafından geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapılması gerektiğinin de hatırladığını açıklama şu şekilde;

“Ülkemizin kuzeyinde son dönemde yaşanan silahlı saldırı ve suikast olayları ve bu olaylar karşısındaki siyasi irade, medya ve güvenlik güçlerinin tutumu tartışmaya açık bir hal almıştır.

Kişisel güvenliğimizden dahi emin olamadığımız, fiziki olarak adamızda yaşansa da kaynağının Türkiye derin devleti ve hatta uluslararası suç örgütleri olduğu gerçeğini yüzümüze çarpan kriminal olaylara karşı toplumsal olarak ses yükseltilmesi gereken bir noktadayız.

Yapılan saldırılarda katledilen kişilerin ailelerine sabır ve başsağlığı dilerken, yaşanılanların ve sonrasında ortaya atılan iddiaların ciddi şekilde araştırılması ve gerçeklerin su yüzüne çıkması konusunda ısrarcı olmamız gerektiğini vurgularız.

“Fikirlerini ve düşüncelerini ifade eden gazetecilere karşı tehdit savurması bardağı taşıran son damladır”

ozgur_gazete_kibris_alihan_pehlivan_vatan_mehmet_tehdit3

Adamızın irademiz dışında bir suç ve mafyanın sokaklarda kol gezdiği bir yere çevrildiği, basının çeşitli yollarla susturulduğu, siyasilerin bir kısmının bahsedilen suç odaklarıyla kol kola olması sebebiyle suskunları oynadığı bir ortamda, bir de kraldan çok kralcıların, fikirlerini ve düşüncelerini ifade eden gazetecilere karşı tehdit savurması bardağı taşıran son damladır.

Kıbrıs Postası yazarlarından Vatan Mehmet’in, Falyalı suikastine ilişkin yaptığı bir paylaşıma, Falyalı’nın sahibi olduğu Gündem Kıbrıs adlı haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni pozisyonunda bulunan Alihan Pehlivan tarafından tehditle karşılık verilmesi hem suçtur hem de kabul edilemezdir.

“Bu tip mafyatik yaklaşımlara asla izin vermeyeceğimizi vurgularız”

Bilinsin ki, Kıbrıs Türk basını farklı görüşlerin özgürce ifade edilebildiği, eleştirilerin yüksek perdeden yapılabildiği bir ortamda var olmuş ve var olmaya devam edecektir.

Yapılan tehdit bir suç olmakla birlikte, üyemiz Vatan Mehmet’in hukuki mücadele başlatması durumunda sendika olarak yanında olacağımızı bildiririz.

Alihan Pehlivan’ın kendisinin de mensubu olduğu basın sektöründeki özgür ifade ve eleştiri hakkı karşısında haddini aşan ve suç oluşturan tavrını şiddetle kınadığımızı ve bu tip mafyatik yaklaşımlara asla izin vermeyeceğimizi vurgularız.

Ayrıca, ülkemizdeki iktidarı ve muhalefetiyle tüm siyasi kanadın, olayın aydınlatılması noktasında ısrarcı olmaya davet ederiz.

Polis Basın Subaylığı’nı da gerek Bulut Akacan’ın babası Mehmet Akacan’a yapılan silahlı saldırı gerekse son yaşanan Falyalı suikasti ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için bir basın toplantısı düzenlemesi gerektiğini hatırlatırız”











Başa dön tuşu