KıbrısKültür&SanatSürmanşet

‘Nihayet Bitti’ 16 Şubat’tan itibaren Rüstem Kitabevi’nde

Repertuvarında farklı tür ve akımlardan oyunlara yer vererek, çağdaş tiyatroya dair yeni fikir ve anlayışları irdeleyip, sözünü toplumcu gerçekçi bir bakış ile seyircisi ile buluşturmayı hedefleyen Lefkoşa Sanat Tiyatrosu, “Herkes için her yerde tiyatro” sloganı ile oluşturduğu repertuvarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor

“Her şeyi tüketen bir gazetecinin medyatik yaşamı ve medyatik intihar arayışı…”

Günümüzün ahlak değerlerine saldırarak toplum eleştirisi yapması ile tanınan Peter Turrini’nin kaleme aldığı; bağımsız bir düşünür olarak ün yapmış, hayatı boyunca her türlü başarıya ulaşıp her istediğini elde etmesine rağmen, değişken düşünce, istek ve tutumlarının sonu gelmeyen tanınmış bir gazetecinin intiharını gözler önüne sermesini konu alan ‘Nihayet Bitti’, 2022-23 tiyatro sezonunda Lefkoşa Sanat Tiyatrosu tarafından sergilenecek.

Her şeyi tüketen bir gazetecinin medyatik yaşamı ve medyatik intihar arayışı üzerinden, bir intiharın toplumsal ve sınıfsal anatomisinin çıkartıldığı, toplum birey ilişkisinin paralelliğinde tüketimin irdelendiği, insanın varlık sorgulamasının yapıldığı, tek kişilik ve tek perdelik oyunun yönetmenliğini Suzan Polat yaparken, oyunda Arda Yalçın rol alıyor. Oyunun tasarım ekibinde ise; müzik tasarımında Ulaş Öğüç, müzik uygulamasında Çağdaş Öğüç ışık tasarımı ve uygulamasında Diren Özdoğal, afiş tasarımında ise Naz Atun bulunuyor.

‘Nihayet Bitti’ 16 Şubat’tan itibaren Rüstem Kitabevi’nde

Geleneksel tiyatro kalıplarının dışına çıkılarak, klasik çerçeve sahneye ek alternatif mekanlarda (ev, sergi salonu, kilise, garaj, bar, fabrika, vb.) tek mekan odaklı tiyatro ve klasik tiyatro geleneklerinin dışına çıkacak olan oyunun temsilleri 16 Şubat’tan itibaren her Çarşamba saat 20.00’de Rüstem Kitabevi Büyük Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Oyun, eş zamanlı sergilerin devam ettiği salonda yer alan diğer sanat disiplinlerinden eserlere dokunulmadan yaratılacak bir bar ortamında hayat bulacak. Lefkoşa Sanat Tiyatrosu’ndan yapılan açıklamada rezervasyon ve detaylı bilgi için 0533 868 1989 numaralı telefonun aranabileceği ifade edildi.

Oyunun ekibi ise şöyle:
Yazan: Peter Turrini
Çeviren: Sibel Arslan Yeşilay
Yöneten: Suzan Polat
Oynayan: Arda Yalçın
Müzik tasarım: Ulaş Öğüç











Başa dön tuşu