KıbrısManşet

BKP: Sorun KKTC denilen statükonun kendisidir

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Merkez Yürütme Kurulu, Halil Falyalı cinayetinin ülkede güvenlik sorunu olduğunu, hiç kimsenin güvende olmadığını gözler önüne serdiğini ve asıl sorunun ‘KKTC‘ denilen statükonun kendisi olduğunu belirtti

BKP: Sorun KKTC denilen statükonun kendisidir

BKP’den yapılan açıklamada 40 bin askerin binlerce güvenlik görevlisinin ve sayısız istihbarat örgütünün bulunduğu bir yerde, insanlar ailelerinin gözleri önünde kalaşnikof silahlarla öldürülüyorsa, sorunun KKTC denilen statükonun kendisi olduğu belirtildi.

Açıklamada, çözümün statükonun yıkılarak yerine uluslararası hukuk tarafından tanınan, özgür bağımsız federal Kıbrıs’ın kurulmasından geçtiği savunuldu.

“Sorumluluk başta Ankara’daki iktidarlar olmak üzere ülkeyi yönettiğini söyleyenlerin omuzlarında”

Kıbrıs’ın kuzeyinin, mafyanın cirit attığı, sanal bet, fuhuş, kara para, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı merkezi olarak anıldığı söylnilen açıklamada, bunun sorumluluğunun başta Ankara’daki iktidarlar olmak üzere ülkeyi yönettiğini söyleyenlerin omuzlarında olduğu belirtildi.

Muhaceret, göç ve vatandaşlıkyasalarının değiştirilmesi kumarhane ve sanal bet merkezlerinin kapatılması, yeni bir anayasa yapılarak geçici 10. maddenin kaldırılması, iç ve dış güvenliğin Kıbrıs Türk toplumuna devredilmesi çağrısında bulunan BKP, bunların yapılmaması durumunda hiç kimsenin güvende olamayacağını kaydetti.











Başa dön tuşu