KıbrısSürmanşet

KAMUSEN: Seçim yasaklarına takılmayan tek şey pahalılık ve zamlar

Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN), koalisyon hükümetinin kurulmasının gecikmesinden dolayı seçim yasaklarının devam etttiğini, bu sayede kamuda birçok iş ve bürokratik işlemlerin aksadığını belirtti

KAMUSEN: Kamuda birçok iş ve bürokratik işlemler aksamaktadır

Yazılı açıklama yapan sendika, 23 Ocak seçimlerinin üzerinden yaklaşık bir ay geçtiği, ülkenin hala yangın yeri olduğu ancak hükümet kurulamadığı hatırlatıldı.

Sendika açıklamasında şunları kaydetti;

“Koalisyon Hükümetinin kurulmasının gecikmesinden dolayı seçim yasakları devam etmekte, bu sayede kamuda birçok iş ve bürokratik işlemler aksamaktadır.

“Seçim yasaklarına takılmayan tek şey pahalılık ve zamlar”

Sosyo-ekonomik kriz içine girdiğimiz bu kötü dönemde siyasi partiler kendilerini değil, toplum genelini düşünmelidir. Seçim yasaklarına takılmayan fahiş fiyatlar, pahalılık, zamlar almış başını gitmektedir. Pahalılığa dur demek için denetim mekanizmaları bir an önce çalıştırılmalıdır.

Ülkede kriminal olaylar artmış, polisimiz, mahkemelerimiz, cezaevi yetişemeyecek duruma gelmiştir.
Emekçiler geçim derdine düşmüştür. Devlet tarafından Taşeron firmalar vasıtasıyla çalıştırılan işçiler iki aydır maaş alamamaktadır. Bundan dolayı sağlıkta, eğitimde, bakanlıklarda, dairelerde temizlik işleri sıkıntıya sürüklenmektedir.

“Bizim Derdimiz Geçim”

Girdiğimiz kötü dönemden kurtulmanın tek yolu seçilmiş siyasilerin devlet ciddiyetiyle hareket etmeleri ve zaman kaybetmeden koalisyon hükümetini kurup icraat yapmalıdır.

Seçim bitti halk hala daha geçim derdindedir. Peki siyasiler? Bizim Derdimiz Geçim”











Başa dön tuşu