KıbrısManşet

Nazlı: TC muhafazakâr politikalarını Cumhurbaşkanlığı üzerinden teşkilatlandırılmaya çalışıyor

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu Avukat Cansu N. Nazlı, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen sözde ‘Aile Çalıştayı‘na tepki göstererek, TC‘nin nafakayı kaldırmaya çalışan, boşanmayı zorlaştıran muhafazakar politikalarını, burada da Cumhurbaşkanlığı üzerinden teşkilatlandırılmaya çalıştığını vurguladı

Nazlı: TC muhafazakâr politikalarını Cumhurbaşkanlığı üzerinden teşkilatlandırılmaya çalışıyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Nazlı, Cumhurbaşkanlığı’nın Vakıflar İdaresi’yle ortak düzenlediği ‘Aile Çalıştayı’yla ilgili olarak, çalıştay henüz gerçekleşmeden adından ve paydaşından muhafazakar sosyal politikalara kapı gındırılacağının belli olduğunu vurguladı.

Nazlı, “TC’de kadınları erkeklere tabi kılmak için nafakayı kaldırmaya çalışan, boşanmayı zorlaştıran muhafazakar sosyal politikaları ülkemize taa Zeki Çeler‘in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu zaman orada katıldığı çalışmalardan öngörebiliyorduk. Şimdi bu Cumhurbaşkanlığı üzerinden teşkilatlandırılmaya çalışıyor. Hangi hükümet kurulursa kurulsun bu yöndeki dayatmalara karşı koyacak bir vizyonu olmayacak” dedi.

“Bütçesiz bırakılan Sosyal Hizmetler’in ikamesi, ‘iyilik dağıtan’ varlıklı Vakıflar İdaresi olamaz”

Çünkü bütün seçim dönemi herkesin akından takip ettiği ve bugüne kadar olan hükümet pratiklerinden de bilindiği üzere sosyal hizmetleri güçlendirmekle ilgili gaile çeken bir rejim partisinin olmadığını söyleyen Nazlı,  güçsüzleştirilen, teşkilatı zayıf bırakılan, bütçesiz bırakılan Sosyal Hizmetler‘in ikamesinin, ‘iyilik dağıtan’ varlıklı Vakıflar İdaresi olamayacağını belirtti.

Nazlı, “Sosyal Hizmetler halkın sosyal haklarının temini için vardır, Vakıflar İdaresi ise sosyal haklarından yoksun bırakılan insanlara ‘iyilik’ yapılmak kisvesiyle muhtaç bırakılmasından fayda sağlamaktadır. Şiddete uğrayan kadınlar, çocuklar, yoksullar, işsizler ve engellilerin iyiliğe değil temel haklarına erişmesine ihtiyaç vardır. Sosyal Hizmetler’in işlevsizleştirilmesine ve hak sujesi olan insanın avuç açan, iyiliğe muhtaç olan yoksul konumuna sokulmasına asla izin vermeyeceğiz. Ailenin korunmasına değil kadının, çocuğun, yoksulun, işsizin, engellinin, yaşlının insanca yaşabilmesi için hak odaklı sosyal politikalara ihtiyaç vardır. Hakkımız olanı alana kadar örgütlü mücadeleyi yükselteceğiz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu