KıbrısManşet

Hoyle’nin 3 günlük ziyareti sona erdi

Kıbrıs Cumhuriyeti’ni ziyaret etmekte olan Avam Kamarası Başkanı Sir Lindsay Hoyle dün, Meclis Başkanı Annita Dimitriu ile birlikte Lefkoşa Surlariçi’ni ve ara bölgeyi ziyaret etti

Hoyle Kasulidis ile bir araya geldi

Fileleftheros gazetesi, Hoyle’un kuzeye geçmediğini ve bu durumun KKTC makamlarınca tepkilere neden olduğunu kaydederken, KKTC Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan konuyla ilgili açıklamaya yer verdi.

Gazete Hoyle’un, dün ara bölge ziyareti haricinde Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile bir araya geldiğini ve görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadığını yazdı.

Commonwealth çerçevesindeki işbirliği ve iki ülkenin hakları arasındaki bağlar ele alındı

Habere göre Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Hoyle’un üç günlük resmi ziyareti çerçevesinde gerçekleştirilen görüşmede ortak ilgi alanına dair konuların, ortaklık ilişkisinin geliştirilmesinin, Commonwealth çerçevesindeki işbirliğinin ve iki ülkenin halkları arasındaki bağların ele alındığı kaydedildi.

Haberde, Hoyle’un 15 Şubat’ta Başkan Nikos Anastasiadis ve Meclis Başkanı Annita Dimitriu ile görüştüğü; 16 Şubat’ta da UNFICYP’in İngiliz mensuplarıyla bir araya geldiği belirtildi.

Rum Basını/Fatma Kişmir











Başa dön tuşu