KıbrısManşet

Soyalan: Türkiye medyasına sızan MOBESE görüntüleriyle ilgili polis içinde idari soruşturma başlatıldı

Halil Falyalı ve şoförü Murat Demitaş‘ın hayatını kaybettiği suikastle ilgili soru kabul etmeden basın toplantısı düzenleyen Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan, Türkiye medyasına sızan MOBESE görüntüleriyle ilgili polis içinde idari soruşturma başlatıldığını açıkladı

Soyalan: MOBESE’lerin Türkiye’den izlenebildiği iddiaları asılsızdır

Soruşturmanın selameti için daha fazla bilgi veremeyeceğini söyleyerek gazetecilerden soru kabul etmeyen Soyalan, ülkemizdeki MOBESE kayıtlarının Türkiye tarafından yönetildiği ve cinayetle ilgili bazı görüntülerin ülke basınımız yerine Türkiye basınıyla paylaşıldğı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Soyalan, “Kent Güvenlik Yönetim Sistemi tamamen KKTC polisinin denetimindedir. Başka yerlerde izlenebilir ve yönetilebilir bir sistem değildir, kapalı devre bir sistemdir. KKTC PGM içinden yetkilendirilmiş olanlar haricinde herhangi bir kimsenin erişmesi mümkün değildir” dedi.

“Soruşturmanın selametini etkileyecek birçok önemli detayın, yargı sürecinde deşifre olması, soruşturmanın seyrine gölge düşürdü”

Bu denli önemli bir soruturma yürütülürken, olayla ilgili bazı görüntülerin PGM ve Türkiye emniyetiyle paylaşıldığını, polis teşkilatına henüz ulaşmayan özel kamera görüntülerinin ve bazılarının da tamamen asılsız olan görüntü ve iddiaların, reyting amaçlı servis edilmesinin kendilerini de hayrete düşürdüğünü belirten Soyalan, şüpheliler hakkında oluşan bilgilerin soruşturmanın selameti açısından, sadece meselenin tahkikat memuru tarafından mahkeme huzunda açıklandığıı kaydetti.

Soruşturmanın selametini etkileyecek birçok önemli detayın, yargı sürecinde deşifre olmasının, soruşturmanın seyrine gölge düşürdüğünü söyleyen Soyalan, görüntülerin basına sızması konusunda kurum içinde idari soruşturma başlatıldığını ve bunların PGM içinden sızdığının belirlenmesi durumunda da gereğinin yapılacağını belirtmek isterim” dedi.











Başa dön tuşu