KıbrısManşet

Üstel’in kerameti anlaşılamıyor: Yine Bakan yapıldı, Jet Krizi unutuldu

“Genel Başkan olursam, Özel Jet Krizi Polis Raporunu’nu açıklayacağım” diyen Başbakan Faiz Sucuoğlu, raporu açıklamadığı gibi, skandalın kilit ismi Ünal Üstel‘i yeni kabinede Bakanlıkla ödüllendirdi

Ekim 2020|Sucuoğlu: Genel Başkan olursam, Özel Jet Krizi Polis Raporunu’nu açıklayacağım

Sucuoğlu, UBP Genel Başkan adayı olduğunu açıkladığı ve aynı zamanda Çalısma ve Sosyal Güvenlik Bakanı dönemde, parti başkanı olması durumunda “Özel Jet Krizi Polis Raporunu” açıklayacağını söylemişti.

Sucuoğlu o dönem (26 Ekim 2020); “Polis soruşturmasını tamamlamışsa raporu açıklamaktan çekinmem. İlkelerim arasında şeffaflık var. Yalnızca Özel Jet Krizi değil, her konuda şeffaf olacağım” demişti.

Raporu açıklamadı, Bakan yaptı

Ancak Sucuoğlu Ekim 2021 trihinde yapılan UBP Kurultayı’nda UBP Genel Başkanı olduktan hatta ardından Başbakan olarak seçimlere kadar sürecek olan hükümeti kurduktan sonra da raporu açıklamadı.

Sucuoğlu son olarak dün yeni UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin kabinesini açıkladığında, JEt Skandalı’nın baş sorumlusu olarak bilinen Ünal Üstel’i bir de ödüllendirerek, İçişleri Bakanı olarak atadı.

Jet Krizi olayı neydi?

Yenidüzen gazetesinin ortaya çıkardığı olay şöyle gelişmişti;

Adaya giriş çıkışların yasak olduğu 12 Haziran 2020 tarihinde, ADA Havacılık’a ait bir özel jet, 9 yolcusuyla birlikte Antalya’dan Ercan Havaalanı’na saat 22:00’de iniş yapmış, yolcular VIP yanındaki özel kapıdan içeri alınmış, ‘Biz özel izinliyiz’ demişlerdi. Bir otele kumar oynamak için geldikleri anlaşılan yolcular, adada 3 gün kaldıktan sonra da ayrılmışlardı.

Bönemin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, ‘Akşam gelen uçakla ve yolcularla ilgili bilgim yok. Nereye gittiklerini bilemem, Ulaştırma Bakanlığı bu süreçte sadece uçuş izinleri belirler” diyerek, topu Sağlık Bakanlığı’na atmış, dönemin Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ali Çaygür ise gelenlerin Sağlık Bakanlığı değil Bakanlar Kurulu kararı ile ülkeye giriş yaptığını savunarak, 9 değil 13 yolcunun adaya ‘özel görevli’ olarak geldiklerini ifade etmişti.

Dönemin kilit ismi ve Turzim Bakanı olan Ünal Üstel ise basına, daha sonra Lapta Belediye Başkanı tarafından yalanlanacak olan şu açıklamayı yapmış ve kısa süre sonra görevden alınmıştı;

“Bahse konu heyet Lapta Marina projesinin hayata geçirilmesi için gerekli teknik çalışmaları tamamlamak üzere Adamıza gelmiş bulunmaktadır. Bakanlar Kurulunda istişare edilerek Ülkemize katma değer sağlayacak bu projenin hayata geçirilebilmesi adına heyete izin verilmiştir. Halkımızın arasına karışmaları söz konusu değildir. Tamamen kontrol altında tutularak, halkımızla temas etmemesi sağlanarak pandemi otelinde konaklatılmakta olan heyet bu gün çalışmalarını tamamlayarak adamızdan ayrılacaktır”











Başa dön tuşu