KıbrısManşet

Elcil: Yasalar önünde herkes eşittir, UBP’li olmak yasaları çiğneme hakkı vermez

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde disiplinlik bir olayın üzerini partizanca kapatmanın hem akademik etik değerlere hem de hukukun üstünlüğüne aykırı olduğunu belirterek, Rektör Prof. Dr. Aykut Hocanın’na çağrıda bulundu

Elcil: DAÜ Rektörü Hocanın 8 aydır susmayı tercih etti

Yazılı açıklama yapan Elcil, Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar’ın atadığı Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı’nın Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) çalıştığı dönemde, Net Kent Üniversitesi sekreteri ile ortak şirket kurmasının ikinci iş yasağına girdiğini ve üniversiteden atılması gerektiğini savundu.

DAÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Aykut Hocanın
YÖDAK Başkanı Turgay Avcı

 

Elcil, “24 Haziran 2021 tarihinde DAÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Aykut Hocanın’a yazdığımız ve basına da dağıttığımız resmi yazıda konuyu izah ettiğimiz gibi resmi belgeleri de iletmiş bulunmaktayız. Üzerinden 8 ay geçmesine rağmen DAÜ Rektörü yasanın gereğini yapmak yerine, susmayı ve Turgay Avcı’yı “Disiplin Kurulu’na” sevk etmemeyi tercih etmiştir” dedi.

“Yasalar önünde herkes eşittir ve UBP’li olmak yasaları çiğneme hakkı vermez”

Bir vakıf üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde disiplinlik bir olayın üzerini partizanca kapatmanın hem akademik etik değerlere hem de hukukun üstünlüğüne aykırı olduğunu belirten Elcil, yasalar önünde herkesin eşit olduğunu ve UBP’li olmanın yasaları çiğneme hakkı vermediğini vurguladı.

Elcil, “Konu ile ilgili DAÜ-SEN’i de ses vermeye davet eder, DAÜ Rektörü Sn. Aykut Hocanın’ı ölü taklidi yaparak bu usulsüzlüğün kapatılacağı yanılgısından vazgeçmeye çağırırız” dedi.











Başa dön tuşu