KıbrısManşet

GREVDE 5. GÜN|Özüşen: Halkın mağdur olmaması için dün çöp toplama çalışması yaptık

Mağusa Belediyesi‘nde örgütlü Mağusa Türk Genel İş Sendikası Başkanı Doğan Özüşen, ancak Başkan İsmail Arter ile maaş ve ödemeler ve yapısal sorunlarla ilgili bir mutabakat imzalamak suretiyle grevi sonlandıracaklarını söyleyerek, hak ararken halkı mağdur etmemek adına dün çöp toplama çalışması yaptıklarını belirtti

Özüşen: Mağusa halkının mağdur olmaması için çalışanlarımız sorumluluk üstelenerek dün çöp toplama çalışması yaptı

Yazılı açıklama yapan Özüşen, belediye çalışanları olarak 5 gündür grevlerinin devam ettiğini belirterek, çok önemli bir noktayı vurgulamak istediğini söyledi.

Bir 1 kişi ve yol görseli olabilir

Özüşen, “Grev gerekçelerimiz devam etmesine rağmen Mağusa halkının mağdur olmaması için çalışanlarımız sorumluluk üstelenerek dün çöp toplama çalışması yapmıştır. Hayatını idame ettirmede sıkıntılar yaşayan, kurum içinde huzursuzluk yaşayan çalışanlarımız, bu sıkıntıları halka yansıtmamak adına büyük bir özveride bulunmuştur. Mağusa halkına verdiğimiz rahatsızlık için özür diliyoruz ancak halkımızın da bilmesi gerekir ki asla onları mağdur duruma düşürmeyi istemiyoruz. Bizler adeta sürüklenerek bu duruma getirildik” dedi.

Bir 1 kişi ve yol görseli olabilir

“Arter grev gerekçelerimizi haklı çıkarmış ve bir anlamda malumun ilanını yapmıştır”

Ortaya koydukları grev gerekçelerini çözmesi gerekenin belediyes idaresi olduğunu ve idare tarafından kendilerine grevin kaldırılması talebi yapıldığında, bu gerekçelerin tamamı yerine getirilmeden grevi kaldırmayacaklarını ifade ettiklerini belirten Özüşen, Başkan İsmail Arter’in dün belediye önünde yaptığı konuşmada, gelir-gider dengesinin bozulduğunu söylediğini hatırlattı.

Özüşen, “Arter grev gerekçelerimizi haklı çıkarmış ve bir anlamda malumun ilanını yapmıştır. Maliyeden 1 milyon 800 bin TL avans alınarak, geçici personelin, kesilen yan hakların, Gama-Bel personelinin maaşlarının ve ek mesailerin bir kısmının ödemesi düşünülmektedir” dedi.

“Sn. Başkan ile mutabakat imzalamayı istiyoruz”

Özeüşen şöyle devam etti;

“Derdimizin sadece maaş olmadığı, yapısal sorunların da çözülmesi gerektiğini söyleyerek başladığımız grevimizde, haklılığımızın tüm taraflarca teslim edildiği bugün, grevin kaldırılması için Sn. Başkan ile mutabakat imzalamayı istiyoruz.

Mutabakatta; işe gelmeyenlerin belediye ile ilişkilerinin kesilmesi, disiplin mekanizmasının çalıştırılması, tasarruf tedbirleri ve ay başı yapılacak maaş ödemlerinin aksatılmadan yapılması gibi maddeler yer alacak ve bu maddeleri içerecek bir mutabakatla anlaşmalı olarak grevimizi sonlandıracağız.

Bu aşamada ise talep ettiğimiz alacaklarımız ödenmezse grev sonlanmayacak. Sürekli borçlanarak ve avans alarak sorunların çözülmeye çalışılması bugünü kurtarır gibi görünse de geleceğimizden çalan bir anlayıştır ve ödenecek borç taksitleri nedeniyle maaşlar hiçbir şekilde ödenemeyecek hale gelecektir.

Bunun köklü çözümü, gelir- gider dengesini sağlıklı bir şekilde sağlamakla olur.

“Hakkımızı alırken, ileriye dönük mutabakatla da kurumun geleceğini düşünüyoruz”

Bizler her zaman gücümüzü kendimizden ve Mağusa halkından alıyoruz, mağduriyetimizi anlatmaya çalışırken, yeni mağduriyetlere ve özellikle sağlığı tehdit edecek ortamlara neden olmamak hassas noktamızdır. Bizler hem hakkımızı alırken, hem de ileriye dönük mutabakatla da kurumun geleceğini de düşündüğümüzü, esas derdimizin yapısal sorunlar olduğunu bir kez daha teyit edeceğiz.

Bu aşamada, bizlere destek olan Mağusa halkına ve sesimizin duyulmasını sağlayan basın mensuplarına teşekkür ederiz”











Başa dön tuşu