KıbrısManşet

Akıncı: Bu, Sovyetler’in dağılmasından yararlanan NATO ve eski gücünü isteyen Putin’in kavgası

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ukrayna‘da yaşanan kanlı savaşın kazananlarının silah tüccarları olurken, acısını ise kuşkusuz halkın çektiğini, olan yine masum çocuklara, kadınlara ve sivil halka olduğunu belirtti

Akıncı: Olan yine masum çocuklara, kadınlara, sivil halka oluyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akıncı, dört gündür dünyanın Ukrayna’daki trajik savaşı canlı olarak izlediğini, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı olarak yaşanmakta olanların özünün, Sovyetler Birliği ve Varşova Paktı‘nın dağılmasıyla ortaya çıkan durumdan yararlanıp, son 30 yıldır doğuya doğru genişleyen NATO ile Sovyetler’in dağılmasını tarihsel hata olarak gören ve eski gücünün arayışında olan Putin liderliğindeki Rusya’nın paylaşım kavgası olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Akıncı, “Ukrayna topraklarında yaşanmakta olan bu kanlı savaşın kazananları silah tüccarları olurken, acısını ise kuşkusuz halk çekiyor. Olan yine masum çocuklara, kadınlara, sivil halka oluyor. Savaşın sorunları çözmek yerine ağırlaştıracağının bilinciyle bir an önce diplomasinin devreye girmesi ve acılar daha da büyümeden savaşın durması aklın ve insanlığın yoludur” dedi.











Başa dön tuşu