KıbrısManşet

Güven oylaması 3 Mart’ta yapılacak

Başbakan Faiz Sucuoğlu, 16 buçuk saattir tüm muhalefet milletvekillerini dinledikleri konuşmalarda bardağın hep boş tarafının görüldüğünü söyledi

Sucuoğlu: Merak ettim Hükümet Programı’nın  bir satırı bile doğru değil mi

Sucuoğlu, “Merak ettim Hükümet Programı’nın  bir satırı bile doğru değil mi” diyerek sitem etti.

Sucuoğlu, ülkedeki sıkıntının hangi boyutta olduğunu muhalefetin de bildiğini belirterek, ekonomide gerekli tedbirleri alarak gerekirse  “acı reçete” kullanacaklarını söyledi.

“Ya tamamen kaybedeceğiz, ya  gerekli tedbirleri alacağız”

“Ya tamamen kaybedeceğiz, ya  gerekli tedbirleri alacağız” diyen Başbakan Sucuoğlu, “Seçilme gailemiz yok; radikal kararsa radikal karar.  Sıcak parayı nasıl getireceğiz onun planlamasını yapacağız, sıcak parayı getirirsek 6 ay içinde bir rahatlama olacak” dedi.

“Plan ve  programımız istediğimiz şekilde giderse  bir yıl içinde belirli bir gelir gider dengeye oturacaktır” diyen Başbakan Sucuoğlu, ülkeyi tekrar ayağa kaldırmanın mücadelesini vereceklerini kaydetti.

“Eleştiri yapın ama sizden bir şey daha beklerim; alternatif çözüm de getirin”

Pandeminin yarattığı sorunların  vergi gelirlerinin ve  sıkıntıların  ortada  olduğunu söyleyen Sucuoğlu,  muhalefete, “Eleştiri yapın ama sizden bir şey daha beklerim; alternatif çözüm de getirin” dedi.

Başbakan Sucuoğlu 16,5 saatin bir enerji gerektirdiğini belirterek, tüm milletvekillerine teşekkür etti

Anayasa  ve Meclis İç Tüzüğü gereğince  Hükümet Programı’nın güven oylaması için  program üzerindeki görüşmelerin üzerinden bir tam gün geçmesi gerektiğinden oylama 3 Mart Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak.

Cumhuriyet Meclisi’ndeki mutabakatla Meclis Başkanlık Divanı seçimleri de perşembe günkü birleşime bırakıldı.











Başa dön tuşu