GenelKıbrısManşet

Erhürman: Yıllardır yaptığınız yanlışlarda ısrar ederseniz daha da sert eleştirileceksiniz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Faiz Sucuoğlu‘nun “CTP’nin kafa karışıklığı bu ülkeye yeterince zaman ve mali kaynak kaybettirmiştir” söylemlerine sert çıkarak, CTP ile uğraşmaması gerektiğinin altını çizdi

Erhürman: CTP ile görüşür gibi yapıp, aynı anda ortaklarınızla bakanlık-daire pazarlığını sürdürdünüz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, Sucuoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayı hatırlatarak, konunun elektrik zammı olduğunu ve CTP’nin bu zammın ülkede alım gücünü daha da düşüreceğini, insanları elektriği kullanamaz duruma getireceğini, ekonomiyi, esnafı, işletmeleri ve insanları perişan ederek, üretimden koparacağını söylediğini yineledi.

Erhürman, bu açıklamayı yalnızca CTP’nin değil tüm toplum kesimlerinin de yaptığını belirterek şöyle devam etti:

“Tüm toplum kesimleri aynı şeyi söyledi. Ama Sn. Sucuoğlu insanların feryadını dikkate almak, yanlıştan dönmek yerine bildik siyasi numaralarla vakit geçirmeyi tercih ediyor belli ki. Elektrik zammını Ulusal Birlik Partisi (UBP) -CTP çatışmasına döndürüp de bu işin içinden sıyrılabilir miyim diye uğraşıyor”

“Törenlerle, müjdelerle herkesin kurmak istediğinizi bildiği bir hükumet kurdunuz”

CTP ile Sucuoğlu’nun görüşür gibi yaparak, aynı anda mevcut koalisyon hükümeti ortaklarıyla bakanlık ve daire pazarlığı sürdürdüğünü belirten Erhürman, “CTP’yi pazarlıklarınıza alet etmeye çalıştınız. CTP ile hükumet mümkün değil. Bunu ben kendime bile anlatamam dedikten sonra sanki CTP ile hükumet kurmaya can atıyormuş gibi davranarak siyasi ‘gel-git’in en parlak örneğini verdiniz. Sonunda törenlerle, müjdelerle herkesin kurmak istediğinizi bildiği bir hükumet kurdunuz” dedi.

Sucuoğlu’na kendilerinin bir hükümet kurduklarını, hükümetteyken eleştirileceklerini hatırlatan ve birilerine laf yetiştirmeyi bırakmasını söyleyen Erhürman, “Şimdi laf değil, iş üretmek zorundasınız” dedi.

Erhürman şöyle devam etti:

“Şimdi laf değil, iş üretmek zorundasınız. Elektrikte olduğu gibi yanlış yaptığınızda ve toplumun tüm kesimleri size bunu söylediğinde yanlıştan dönmenin erdem olduğunu da bilmek zorundasınız. Hükumettesiniz ve eleştirileceksiniz. Yıllardır yaptığınız yanlışlarda ısrar ederseniz daha da sert eleştirileceksiniz. Ve eleştiriden kaçmak için toplumu kutuplaştırmaktan, cepheleştirmekten medet umarsanız, yalnızca CTP’nin değil, bu halkın da karnının artık bu numaralara tok olduğunu her defasında göreceksiniz!

CTP ile uğraşmayın; bir hükumet kurduğunuzu fark edin ve ona buna laf yetiştirmeyi bırakıp bu halkın yararına iş yapmaya yoğunlaşmaya çalışın. Bu halkın gailesi sizi tuttuysa, bir şey olma çabalarından bir şey yapmaya vakit bulursanız tabii”











Başa dön tuşu